Štítky: | Hokej | HC Mountfield HK |

Hokejisté startují sezónu, kádr je z poloviny nový

Jaroslav Kudrna bude nový sportovní manažer.
Jaroslav Kudrna bude nový sportovní manažer. | autor: hradeckralove.cz

Již v pátek začíná další ročník hokejové extraligy. Do ní se již počtvrté zapojí i královéhradecký Mountfield HK. K prvnímu zápasu Tipsport extraligy 2016/2017 vyjedou hradečtí hokejisté proti Mladé Boleslavi. Diváci, kteří budou zápas sledovat, však svůj tým ve srovnání s uplynulou sezónou moc nepoznají. V průběhu letní přestávky došlo k razantní obměně kádru a s určitou mírou nadsázky by šlo říci, že v kabině nezůstal na kameni kámen.

Po skončení minulého ročníku ukončila kariéru hradecká hokejová ikona Jaroslav Kudrna, který ovšem s klubem zůstává i nadále spojený a bude působit jako sportovní manažer. Jeho pracovní náplní bude sledování hráčů na "farmě" v Litoměřicích a také kontakt mezi vedením klubu a kabinou. Jenomže z loňských spoluhráčů jich zbyla zhruba polovina.

V kabině nezůstal na kameni kámen

Tým v létě kromě Kudrny opustilo ještě dalších devět hráčů – Courchaine, Honejsek, Ihnačák, Král, Svoboda, Vantuch, Vašíček, Hronek a nové angažmá si hledá Pilař. Podobně navíc možná dopadne i Frühauf, který zatím bude působit v parterských Litoměřicích. Uvolněné pozicie doplnilo osm hráčů – Bača (Orli Znojmo), Barák (HK 36 Skalica), Džerinš (Dinamo Riga), Gregorc (HC Dynamo Pardubice), Jarůšek (BK Mladá Boleslav), Potulny (Pelicans Lahti), Rybár (ŠHK 37 Piešťany) a Štajnoch (HC Dynamo Pardubice).
Podle vedení hokejového klubu se doplnění hráčkého kádru po velkém exitu povedlo. "Tlačila nás bota na postu centrů, snad se doplnění podařilo," uvedl generální manažer týmu Aleš Kmoníček. Jeho slova doplnil trenér Václav Sýkora. "Myslím, že vedení udělalo maximum, aby tým doplnilo. Jsem realista a je jasné, že trenér nemůže mít všechno, co chce," uvedl zkušený kouč. Ten je částečně také novou posilou v týmu, protože nahradil na trenérské pozici Vladimíra Kýhose, který po konci uplynulého ročníku u týmu skončil. Sýkoru mu ale v závěru sezóny již dělal konzultanta a jeho angažmá se tak trochu dalo očekávat. Sýkorovi budou dělat trenérské asistenty Pavel Hynek a Tomáš Martinec.

Rozpočet přes 100 milionů se nečekal

Kromě personálního doplnění kádru se týmu podařila ještě jedna věc -  zajistit velmi solidní rozpočet. Ten činí více než 100 milionů korun, což je po loňském nedosažení cíle v podobě medailových pozic trochu překvapením. "Rozpočet je do další sezóny mírně navýšen, což je mimo jiné i zásluhou partnerů," uvedl prezident klubu Miroslav Schön. Jedním dechem ale doplnil, že tato suma zahrnuje i peníze na chod mládežnických klubů. Na své odchovance chce Hradec v budoucnu klást stále větší důraz.
I přes finanční zajištění týmu si neklade vedení přehnaně ambiciózní cíle. "Přáním je, aby byli kluci zdraví, aby mohli podávat stoprocentní výkony. S průměrem se nespokojíme. Mým přáním je prolomení prokleté čtvrtfinálové brány, ale není to cíl," uvedl prezident klubu Schön.

Jak se bude hradeckým hokejistům dařit se budete moci přesvědčit již tento pátek při domácí premiéře proti Mladé Boleslavi. Utkání začíná v 17,10 hod.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme