Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | zlín |

Hokejisté si rychlým obratem zajistili tři body

Páteční večer byl pro královehradecké hokejisty ve znamení třetího letošního duelu proti Ševcům ze Zlína, navíc hraného před domácím publikem. Role favorita se domácí zhostili dle předpokladů a do zápasu vstoupili aktivně, vyhrávali osobní souboje  několikrát dokázali protivníka rychlou rozehrávkou zatlačit až před Kašíkovu branku. Přesto první branku utkání vstřelili hosté.  V 6. minutě hrál Zlín přesilovku a v jejím závěru putoval puk z hokejky Bukartse na Žižku, který obratně našel křižnou přihrávkou zcela volného Petra Holíka a ten střílel do odkryté branky – 0:1. 

Hradecké hokejisty inkasovaná branka přinutila k ještě větší aktivitě a Zlín nestíhal. Několika výbornými zákroky se blýsknul hostující brankář Kašík. Aktivní pojetí hry, rychlé napadání a vyhrané osobní souboje přinesly své ovoce v 18. minutě. Jako trošku laciný mohl působit vyrovnávací gól z hole Antonína Honejska, jenž obdržel na útočné modré čáře přihrávku do jízdy od Karla Pilaře, jako blesk se protáhl zlínskou obranou a pohotovou střelou skóroval – 1:1.

Pouhých třicet vteřin potřeboval Hradec na další branku. Čtyřicetilettý matador Jaroslav Kudrna zatáhl puk za modrou čáru, kde šikovnou zadovkou našel rozjetého Onřeje Koptu, který střílenou přihrávkou před branku přesně našel hůl Adama Courchaina – 2:1. 

To však bylo na dlouhou dobu vše. Domácí hokejisté sice šancemi potvrzovali svou převahu, ale výborně chytající Kašík dokázal všechny puky mířící do jeho branky pokrýt. Kromě toho začali domácí hokejisté s ubíhajícím časem více myslet především na obranu do útočných akcí se nepouštěli bezhlavě. Skóre se tak měnilo až na úplném konci zápasu, kdy hosté ze Zlína, ve snaze o vyrovnání, přistoupili k power-play. Třicet sedm vteřin před koncem pojistil vítězství hradeckého Mountfieldu střelou do prázdném branky Rudolf Červený – 3:1.

Utkání navštívilo 4.775 diváků, kteří tak společně s hráči oslavili další extraligové vítězství. Trenér hradeckých hokejistů Vladimír Kýhos útkání po jeho skončení okomentoval slovy: „Povedl se nám lepší vstup do zápasu než v předešlých dvou s Plzní a v Boleslavi, kde jsme první třetinu prospali. I když jsme na začátku inkasovali, vytvořili jsme si velké množství šancí. Ale zbytečně jsme si dávali přednost a neměli důraz, Kašík toho taky hodně vychytal. Ve druhé půlce to vypadalo, jako když se strachujeme o výsledek. Přestali jsme hrát naši hru a vůbec nedrželi puk, jenom jsme se snažili vyhazovat a dělali chyby. Zaplaťpánbu, že je Zlín nevyužil, taky musím pochválit Ondru Kacetla, který toho hromadu pochytal. Jsme rádi, že jsme v takovém zápase udělali tři body. Podle mě ho ovlivnilo i to, že hrajeme jednou za týden, protože hráči pak nemají zápasové tempo a asi nevydrží hrát celý zápas.“

zdroj foto: mountfieldhk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.1.2016 08:39
Honza (neregistrovaný)
kritika
Zlín hrál svoji hru s kterou v poslední době vyhrává.Jeho obrana je zajišťována kontrolou obsazených hráčů , kteří nedají prostor k rozjetí brejkového úniku.Nelíbí se mě vyčkávání se střelbou a dávání předností mezi útočníky , obrana když vastřelí tak to má opodstatnění , ale útočníci jsou méně pohotoví.Katastrofa bylo posledních 150 sekund při hře bez brankaře.Bez zájmu a převzetí tlaku na Hradec.No prostě nepovedený závěr a větší přemýšlení pana trenera.Jsem velký fanda Zlína a každý prohraný zápas mě bere radost ze sportovního života.hh

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme