Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté porazili Olomouc a posunuli se na třetí místo

Přímý souboj o třetí místo extraligové tabulky svedli na domácím ledě v pátek v podvečer hradečtí hokejisté v duelu proti Olomouci. Hráči do utkání vstupovali s vědomím, že případné vítězství jim zajistí nejen důležité tři body, ale především potěší domácí publikum posunem na třetí místo. A podařilo se! Bojovný výkon, vycházející z perfektně fungující obrany, společně s aktivním napadáním soupeře, se staly klíčem úspěchu a konečnému vítězství 2:0. Za domácí se dokázali gólově prosadit Karel Pilař nechytatelnou dělovkou z kruhů a vítězství pojistil střelou do prázdné branky v power-play Brian Ihnačák. Utkání příhlíželo 5643 diváků.

Do utkání vlétla aktivněji Olomouc a strážce hradecké branky Ondřej Kacetl musel čelit hned ze začátku několika nepříjemným střelám. Tempo utkání se záhy vyrovnalo a i hradečtí hokejisté několikrát nepříjemně zahrozili před výborně chytajícím Vošvrdou. Ofenzivní pojetí hry vycházející z perfektně zabezpečené obrany se vyplatilo. Hradec šel do vedení v 17. minutě, kdy po přihrávkách Rudolfa Červeného a Briana Ihnačáka napřáhl v mezikruží ke smrtící dělovce Karel Pilař – 1:0.

I ve druhé třetině hráči Mountfieldu HK předváděli divácky atraktivní hokej a měli o něco více ze hry, ale puk do sítě díky výborně chytajícímu Vošvrdovi neprotlačili. Ve třetí třetině se tak dal očekávat drtivý nápor hostů. Ten však většinou troskotal již ve středním pásmu. Proti solidně hrajícímu Hradci neměla Olomouc jednoduché se dostávat do přímého ohrožení hradecké branky. Když se tak stalo, byl zde bezchybně chytající Kacetl.

V 59. minutě odvolal trenér hostujícího týmu Zdeněk Venera brankáře, ale ani hra v přečíslení nevyústila ve výrazné ohrožení hradecké branky. Naopak Adam Courchaine ve středním pásmu posunul kotouč na Briana Ihnačáka, pro kterého nebylo obtížné trefit odkrytou branku -2:0.

S výkonem svého mužstva byl snad poprvé v této sezóně plně spokojen i hlavní kouč Peter Draisaitl. Vývoj zápasu okomentoval slovy: „Hráli jsme velmi dobře, velmi solidní zápas. Olomouc jsme celých šedesát minut nepouštěli do vyložených šancí. Na druhou stranu se potvrdilo, že hraje výborně v defenzivě, hráči se zdvojují. Tím pádem ani pro nás nebylo jednoduché prosadit se do jasných šancí. Drželi nás daleko od brány, bylo to o trpělivosti. Se zápasem jsem ale velmi spokojen a s body samosebou.“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme