Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté po utrápeném, ale bojovném výkonu porazili Karlovy Vary

| autor: Mountfield HK

Netradičně v pondělí večer se na královehradeckém zimním stadionu hrálo extraligové utkání mezi domácím celkem Mountfield HK a Energií Karlovy Vary. Hosté, kteří  v letošním roce nehrají zrovna ideálně a s pouhými osmi získanými body uzavírají extraligovou tabulku, si od prvních minut nevedli vůbec špatně a po několika vydařených akcích mohli jít překvapivě do vedení. Hradec naopak nepředvedl svůj obvyklý silný nástup do utkání. Postupem času se hra vyrovnala a domácí po nepříliš vydařeném, ale bojovném výkonu a gólech Jaroslava Kudrny, Rastislava Deje a Rudolfa Červeného zvítězili 3:1.

Hradečtí hokejisté si tak po dnešním zápase připsali tři body a díky nim udrželi kontakt s čelem tabulky. Aktuálně jsou na šesté pozici se ziskem 21 bodů. Stejně bodů mají i Mladá Boleslav a Olomouc, kteří jsou před Hradcem pouze o skóre. Na vedoucí Spartu hokejisté ztrácejí čtyři body.

Rozlučka Michala Tvrdíka, osmistý start Jaroslava Kudrny a návrat Šimiho

Diváci tak více než pohledné šance mohli sledovat počínání hradeckého odchovance Jaroslava Kudrny, který dnes nastoupil ke svému 800. utkání v české nejvyšší hokejové soutěži. Jubileum Kudrna oslavil ve 14.minutě  úvodním gólem. Začátek druhé části hry naopak začal smutným momentem. Dlouholetý hráč Hradce Králové ještě v dobách první ligy Michal Tvrdík se společně s fanoušky rozloučil s profesionální kariérou. U této příležitosti početný kotel domácích fandů připravil zdařilé choreo.

Dalším momentem, který stál fandům za pečlivou přípravu obří plachty, byl návrat kapitána Mountfieldu HK Jiřího Šimánka, který v letošním ročníku odehrál pouhá tři kola. První elitní formace Šimánek, Kudrna, Knotek byla po dlouhé době kompletní.

Trenér domácích Peter Draisaitl utkání okomentoval výstižně: "Na začátku měly Vary dva tři velmi nepříjemné puky. Hra pět na pět se potom jakž takž stabilizovala, přesilovek jsme měli spoustu, ale všichni viděli, že byly úplně o ničem. Upřímně řečeno jsem ani žádný jiný zápas neočekával. Bylo mi jasné, že nám tady Vary nedají nic zadarmo. Musím říct, že hrály šedesát minut v lajnách a pro nás bylo těžké se prosadit."

K příštímu utkání zajíždějí hradečtí hokejisté v pátek 23. října k prvnímu letošnímu derby do Pardubic.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme