Hokejisté Mountfieldu HK i potřetí doma padli

Finové oslavují vstřelený gól.
Finové oslavují vstřelený gól.

Zavěr uplynulého víkendu se v Hradci Králové nesl především v duchu sportovních událostí.

Po fotbalistech, kteří vyběhli na trávník „Pod lízatka“ od 15 hodin a dokázali porazit České Budějovice 3:2, vyjeli o dvě hodiny později na led i královehradečtí hokejisté. Na programu bylo čtvrté utkání mezinárodní soutěže European Trophy a Mountfield HK v něm na svém ledě přivítal finský celek Oulun Kärpät.

Po dvou domácích porážkách, s Kometou Brno 1:5 a s favoritem celé soutěže švedským celkem  Luleå Hockey 1:2, chtěli hokejisté konečně potěšit domácí publikum výhrou. 

Ani na třetí pokus se tak však nestalo a Mountfield HK opět na domácím ledě zvítězit nedokázal a podlehl finskému Oulun Kärpät 2:3, po třetinách 0:2, 1:1, 0:1.

Finové nenechali nic náhodě

Nutno podotknout, že Finové neponechali nic náhodě a svou kvalitu ukázali hned od první minuty. Výborně bruslili a kombinovali a tak se v podstatě celých prvních deset minut hrálo před domácím brankářem Kantorem. Hradečtí hokejisté sice tempo dorovnali, ale ani to na vítězství nestačilo.

Ještě dvě minuty před koncem na tabuli svítil nepříznivý stav 1:3. Trenér Draisaitl ze hry stáhl brankáře Kantora a Mountfield HK hrál power-play. V něm se hokejistům podařilo snížit třicet vteřin před koncem na 2:3 po trefě Rastislava Deje. Zbývající čas však vyrovnání nepřinesl.

Do hlediště si tentokrát našlo cestu 1519 diváků, kteří mohli vidět kvalitní, rychlý hokej s mnoha šancemi na obou stranách. I přes nepříznivý výsledek diváci předvedenou hru obou celků po skončení utkání ocenili potleskem ve stoje. Na případnou historicky první výhru Mounfieldu HK na domácím stadionu si však fanoušci budou muset počkat minimálně do 6. září, kdy se zde představí rakouský celek EC Red Bull Salzburg.

Mountfield HK se nyní ukáže v Německu

Hradečtí hokejisté nyní vyrážejí v rámci European Trophy ke dvěma zápasům do Německa, kde se utkají s celky Eisbären Berlin (30.8.) a Hamburg Freezers (1.9.).

Poté se soutěž opět přesune do Hradce Králové. 6. září se zde představí Salzburg. O dva dny později zakončí hokejisté základní část turnaje se stejným soupeřem na jeho ledě. Podrobný program hokejistů Mountfieldu HK v European Trophy.

Branky a náhrávky Mountfield HK - Oulun Kärpät:

23. Dej (Vydarený, Šimánek), 60. Dej (Škoda, Tvrdík) – 11. Pokka (Lehtonen, Maxwell), 17. Pyörälä (Junttila, Maxwell), 35. Pyörälä (Junttila, Pokka)
 

Domácí brankář Pavel Kantor po inkasované brance. Domácí brankář Pavel Kantor po inkasované brance.
Souboj za domácí brankou Souboj za domácí brankou
Oslava prvního gólu Rastislava Deje. Oslava prvního gólu Rastislava Deje.
Finský golman Jussy Rynnäs Finský golman Jussy Rynnäs
Šarvátka před hostují brankou. Šarvátka před hostují brankou.
Faul finského obránce na dotírajícího Michala Tvrdíka. Faul finského obránce na dotírajícího Michala Tvrdíka.
Tvrdík padá k zemi po faulu. Tvrdík padá k zemi po faulu.
Kotouč míří na Rastilava Deje... Kotouč míří na Rastilava Deje...
...a ten skoruje do prázdné finské svatyně. ...a ten skoruje do prázdné finské svatyně.
Sníženo na 2:3. Sníženo na 2:3.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.8.2013 15:43
jks (neregistrovaný)
baráž
těším se na baráž s Budějovicema

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme