Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté famozně otočili zápas s Litvínovem

Plný bodový zisk si po pátečním utkání s úřadujícím mistrem extraligy celkem HC Verva Litvínov nakonec připisují hradečtí hokejisté. Vítězství se však nerodilo snadno. Mountfield HK byl sice od prvních minut ofenzivnějším týmem, avšak góly stříleli hosté. Po první třetině svíttil na tabuli  nelichotivý stav 0:2.  Ani druhá třetina nezačala pro Hradec dobře a tak ve 31. minutě domácí prohrávali výsledkem, který byl na mnoha stadionech vyhnal publikum z ochozů 1:4. V tomto okamžiku se však projevila síla věrných hradeckých fandů, kteří dál neunavně hnali své borce do boje. I proto bylo na konci druhé části srovnáno na 4:4 a litvínovští hokejisté byli v ten okamžik rádi za sirénu, která tuto bláznivou část hry ukončila. Ve třetí části hry ukázal Mountfield svou sílu a chemikům zasadil další dva údery. Z dnešního duelu inkasuje tři body.

Hradecká euforie pokračuje

Právě ziskem dalších tří bodů se Hradec rázem vyhoupl na druhé místo v tabulce za vedoucí a dosud stoprocentní Spartu. O tom, že hradecké publikum patří dlouhodobě mezi nejlepší v extralize, se mluví již od přesunu Mountfieldu do Hradce Králové. Jak je tato podpora důležitá se ukázalo v dnešním duelu. Za stavu 1:4 v půlce zápasu se na mnoha extraligových stadionech ozývá spíše pískot a diváci hromadně opuštějí stadiony, avšak hradecké publikum i za tohoto stavu žene své hokejisty dále za vítězstvím. Dnes si cestu do královehradecké Fortuna arény našlo 5.151 skvělých diváků.

Posily začaly plnit ofenzivní roli

Je obecně známo, že hradecký kádr byl po loňské sezóně posílen o mnoho výborných hráčů, kteří měli za úkol pozvednout nevýraznou ofenzivní stránku mužstva. Svou roli tito hráči splnili právě v utkání proti Litvínovu. Pod vítězství se tučně podepsal například Tomáš Knotek, který se před sezonou posunul do první formace mezi Šimánka a Kudrnu. Důležitý gól dal Jaroslav Bednář po přihrávkách Briana Ihnačáka a Karla Piláře. Prosadil se i Courchaine, kterému gól připravili opět Ihnačák s Bednářem. Miláček hradeckého publika a exsparťan Karel Pilař také pověsil puk do litvínovské branky a opět u toho byl Bednář, tentokrát s Frühaufem. Vítězství ve třetí třetině zařídili Knotek a Rudolfem Červeným.

Zdá se, že letní nákupy, které zařídilo vedení klubu, vyšly na výbornou a pokud ještě Hradec bude hrát s tak skvělou obranou, schopnou bránit střední pásmo, může pomýšlet v konečném umístění hodně vysoko.

Hlavní trenér Peter Draisaitl dnešní utkání okomentoval slovy: "Zápas jsme začali poměrně dobře, ve druhé třetině to tam pak nějak napadalo. Z naší strany musíme zapracovat hlavně na dvou věcech – musíme se vyvarovat individuálních chyb, protože když sem přijede Lukeš a spol., tak to jsou hráči, kteří jsou dobří sami o sobě. Nemůžeme jim ještě nahrávat do hokejek. Navíc z naší strany to byl dost divoký zápas, takže se musíme naučit nějakou strukturu, kterou budeme předvádět na ledě a držet se jí, i když jsme třeba pod tlakem. Tohle budeme muset do budoucna určitě zlepšit. Nevyhrajeme každý zápas, který prohráváme 1:4. Zásadní pro nás ale byla branka Jardy Bednáře, protože za stavu 1:4 to vypadalo dost špatně. Gól na 4:2 byl to nejlepší, co se nám mohlo stát."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme