Hned několik úseků plánované dálnice D11 bude realizováno ještě koncem roku 2005

Blýská se na lepší časy. Alespoň takové je první hodnocení účastníků kontrolního dne plánované dálniční výstavby. "Já zažívám euforii, protože stavba jede na plné obrátky," komentuje aktuální informace k tolik očekávané dálnici chlumecký starosta Miroslav Uchytil.
Řidiči podle Uchytila jistě ocení prvních třicet kilometrů dálnice, která by měla být vybudována ve směru Levín - Chýšť - Osičky a dále v úseku Libice -Dobšice. Silniční stavba však zatím bude realizována pouze ve dvou pruzích. V současné době se budují mostní konstrukce. "U Libice dva mosty už stojí a u Chlumece jsou další tři mosty ve stavbě," dodává Uchytil. Na dálnici u samotného Hradce si však řidiči ještě počkají. Stále totiž nejsou vyřešena jednání s vlastníky pozemků. "Už nyní je jasné, že hradecký úsek nebude v letošním roce plně realizován", komentuje současný stav náměstek primátora Josef Malíř. Termín dálniční stavby u Hradce odhaduje Malíř na konec roku 2006 s provizorním řešením, kterým je sjezd na silnici třetí třídy do Praskačky. Celkové náklady spojené s dálnicí D11 se odhadují na 12 miliard korun. Koncem roku 2005 bude proinvestována zhruba polovina všech prostředků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme