Hledáte klid a relax? Najdete ho kousek od Hradce – v Saunovém Ráji

relax v sauně
relax v sauně | autor: Saunový ráj

Nevšední relaxační wellness centrum zcela naplňuje svůj název - Saunový Ráj. Najdete ho v Holicích, kam se však z Hradce Králové dostanete za dvacet minut. A určitě to bude stát za to. V centru návštěvník najde všechno, co potřebuje k dokonalé relaxaci. Několik druhů saun, vířivku, parní kabiny provoněné mentolem a eukalyptem, relaxační místnosti a samozřejmostí je nabídka mnoha druhů masáží.

Už když vejdete do Saunového Ráje, nic vás nenechá na pochybách, že jste se ocitli na tom pravém místě, kde můžete načerpat klid a energii. Prostředí je prosyceno vůněmi a tlumené osvětlení navozuje příjemný pocit pro odpočinek.

V Saunovém Ráji najdete několik druhů saun. Je zde finská sauna pro klasické saunaře, bio sauna pro šetrnější prohřátí - je to suchá sauna s teplotou 60-70 °C a s vlhkostí 25-30%. Je vhodná pro toho, komu nedělá dobře vysoká teplota. Největší suchá sauna se nazývá ceremoniální a občas si v ní můžete prožít saunový ceremoniál s přírodní vůní, hudbou, příběhem. Na ochlazení je tu frigidarium s ochlazovacím bazénkem, ledovou kašnou a vědrem odvahy.

Dalšími prohřívárnami je bylinná inhalace a parní kabiny. Jedna je mentolová - provoněna vůní mentolu a eukalyptu. Druhá je solná, kde je pára prosycena solí a blahodárně působí na dýchací cesty a na kůži. Nahradí pobyt u moře nebo v solné jeskyni. Dále zde je možné využít kneippův chodník, vířivku či brouzdaliště s perličkou na masáží chodidel.

Odpočívat a relaxovat můžete v tepidariu nebo v odpočívárně s posezením, kde si pomocí nástěnného dotykového panelu můžete objednat od obsluhy občerstvení. Také se můžete v zimě chladit a v létě opalovat na krásné venkovní terase.

V Saunovém Ráji jsou dvě masérny. V nabídce jsou rekondiční, relaxační, detoxikační i lymfatické masáže. Mezi nejoblíbenější patří konopná nebo havajská masáž a také málo známá masáž marocká.

V centru vycházejí vstříc i dětem, každé první úterý v měsíci je odpoledne vyhrazeno právě jim. Dětí se týká i další služba, a to jejich hlídání, abyste si mohli užít svou chvilku klidu. V centru je herna, kde se děti mohou pod dozorem zabavit. K dispozici je i počítač. Jen pozor, je třeba si hlídání předem objednat a je zpoplatněno.

Na webových stránkách centra si můžete prohlédnout grafy s návštěvností, a tak si můžete vybrat, kdy ho navštívit. Je to příjemná služba, někomu více lidí nevadí, někdo preferuje více soukromí. Na mobilní telefon si lze stáhnout i aplikaci, díky které zjistíte okamžitou obsazenost.

Pobyt v Saunovém Ráji můžete i někomu darovat. Nejen před Vánocemi je poukaz do ráje výborný dárek, který ocení snad každý. Centrum nabízí nejrůznější dárkové poukazy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme