Hlavní ulice na Novém Hradci Králové je opět průjezdná

Hlavní ulice je otevřená.
Hlavní ulice je otevřená. | autor: MMHK

Od pátku mohou řidiči začít opět využívat Hlavní ulici na Novém Hradci Králové, která je páteřní komunikací této části města a důležitou spojnicí s Roudničkou a Moravským Předměstím. Od poloviny loňského roku procházela rozsáhlou rekonstrukcí, která je již téměř dokončena. Zbývá dodělat vedlejší úpravy nezpevněných ploch a trávníků, které ale nemají vliv na bezpečnost dopravy. Silnice proto mohla být otevřena v rámci předčasného užívání, kompletně hotovo a zkolaudováno má být na jaře.

„Rozsáhlá rekonstrukce Hlavní ulice patří mezi jedny z největších investic města do dopravy v posledních letech, vyšla na přibližně 60 milionů korun bez DPH. Místním patří velké díky za pochopení, protože různá nutná dopravní omezení zde trvala zhruba rok a půl, což je skutečně náročné. Situaci určitě pomohlo rozdělní oprav na dvě etapy, a i díky tomu, že stavební práce zde pokračovaly podle plánů, mohla být alespoň jedna část komunikace většinu času průjezdná. Vloni touto dobou jsme k předčasnému užívání otevírali úsek od Roudničské ulice až k bývalému rockovému klubu U Cikána, nyní můžeme zprůjezdnit zbytek,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Celková rekonstrukce by měla být kompletní v dubnu příštího roku, a to včetně kolaudačního souhlasu. „O ten můžeme žádat až bude celá investice dokončena, nyní zbývají jen úpravy nezpevněných ploch a vysetí trávníků, což musí dodavatelská firma podle smlouvy dodělat do konce dubna příštího roku. To ale nebrání bezpečnému pohybu chodců a provozu automobilů, proto jsme nyní opět přistoupili k předčasnému užívání, aby mohli místní komunikaci využívat a nemuseli čekat na získání finálního kolaudačního souhlasu,“ doplňuje náměstek Bláha.

Na Hlavní ulici je po rekonstrukci nový povrch silnice, zpevněny byly chodníky a částečně již byla obnovena zeleň, další vedlejší úpravy budou pokračovat v příštím roce. Došlo také k doplnění městského mobiliáře nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Do stavby byly také zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. Součástí byla také kompletní oprava konečné zastávky MHD Kluky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Město chce Hlavní ulici předčasně zprovoznit už během prosince

Hlavní ulice, která je páteřní komunikací mezi Roudničskou a Brněnskou ulicí na Novém Hradci Králové, prochází už od poloviny loňského roku rozsáhlou rekonstrukcí. Tato významná městská investice v oblasti dopravy za  zhruba 60 milionů korun je téměř hotová, zbývají pouze…
Čtěte více

Jednička bude na Novém Hradci jezdit až do konce října jinak

V souvislosti s rekonstrukcí vozovky v ulici Hlavní v Klukách na Novém Hradci Králové dochází od 1. dubna do 31.10.2021 k úpravě objízdné trasy linky číslo 1. Spoje linky, které obvykle pokračovaly do Kluků, pojedou po objízdné trase ulicemi Mužíkova, Na Biřičce, K Biřičce a…
Čtěte více

Bude mít Hradec zase vlastní sjezdovku? Projekt Rozárky zpracoval David Vávra

Po dlouhých třiceti letech by v Hradci Králové mohla podle informací serveru iDNES.cz znovu ožít lyžařská sjezdovka Rozárka. O pozemky na kopci Sv. Jana má zájem investor s projektem od herce a architekta Davida Vávry, který navrhl moderní celoročně využívaný areál s restaurací…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme