Hladiny řek stoupají, stupeň ohrožení vyhlášen i v Hradci Králové

Královéhradecký kraj i celá Česká republika nadále čelí náporu vodního živlu a předpovědi počasí zatím nedávají naději na brzkou úlevu. Vytrvalé srážky spolu s tajícím sněhem způsobily vzestup hladin řek. V Hradci Králové dokonce v noci zasedala povodňová komise. Na Orlici v Hradci Králové byl dnes ráno vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity, tedy stav ohrožení.
"V terénu jsou strážníci městské policie, kteří prostřednictvím amplionů informují obyvatele v záplavových oblastech,“ uvedl Pavel Kamenický z povodňové komise. Konkrétně na Hradecku hrozí nebezpečí ve Svinarech, Malšově Lhotě, Malšovicích a v chatových osadách v zátopových oblastech. „V kontaktu jsme také s vedením Fakultní nemonice v Hradci Králové. Připravují se tady protipovodňová opatření, jako jsou například pytle s pískem,“ dodal Kamenický.
V Královéhradeckém kraji by dnes mělo být zataženo s deštěm, v nejvyšší polohách může začít sněžit. Nejvyšší denní teploty dosáhnout 12 stupňů Celsia.  V odpoledních hodinách se očekávání úbytek srážek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
30.3.2006 21:51
pavel (neregistrovaný)
voda
Teda byl jsem se podívat dnes dopoledne u mostu pro pěší, při výjezdů na Pardubice-u sběrny druhotných surovin COLLECT a docela jsem se lekl.Tý vody je teda letošní jaro dost.Tak snad to už bude opadávat.
30.3.2006 21:53
kiwi (neregistrovaný)
stav vody v Labi a Orlici
Lidičky viděli jste kolik je vody na soutoku???Mě připadá že hrozně moooooc.ta špička břehu na soutoku(ta co loni opravovali ) je úplně pod vodou a pořád víc a víc.jezdím okolo do práce a ještě tak dva dny takový stoupání a bude to i v Labský kotlině nebo Sanusu.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme