Historickým centrem Hradce bude jezdit vláček

Hradec se může těšit na novou atrakci. Ulicemi městského centra by se už od začátku května měl „prohánět“ turistický vyhlídkový vláček. Majitelem i provozovatelem vozítka je hradecký Dopravní podnik. Domovskou stanici bude mít v Kotěrově ulici za budovou muzea.

Dopravní podnik za pořízení atrakce zaplatil přes milion korun. Návratnost bude záviset na zájmu a vytíženosti vláčku. Ten bude jezdit především o víkendech a během sezony. Aby se zaplatil jen nákup, muselo by se soupravou svézt za plnou cenu 25 tisíc lidí.
Turistický vláček bude vyjíždět z Kotěrovy ulice u hradeckého muzea a projede okruh starým městem. Jedna projížďka má trvat asi půl hodiny. „Naše představa je taková, že vláček by vyjížděl z Kotěrovy ulice každou hodinu. V pracovních dnech má zájemcům o svezení sloužit odpoledne, o víkendech po celý den,“ řekl Hradeckému deníku náměstek ředitele Dopravního podniku města Hradce Králové Vladimír Pejřil.
Souprava dlouhá 18 metrů se skládá z lokomotivy a tří vagonků. Kapacita je 36 osob, provozní rychlost maximálně 25 km/h. Cena jízdného bude 40 korun pro dospělé, 20 korun pro děti do 15 let a rodinná jízdenka vyjde na 100 Kč. Běžné jízdenky ani předplatné Dopravního podniku zde platit nebudou, podle současných informací ale budou cestující moci jízdu zaplatit elektronickou peněženkou městské karty.
Nová atrakce se má na první cestu hradeckým starým městem vydat 1. května a v provozu bude zhruba do poloviny října. Už nyní podle Deníku uvažuje Dopravní podnik i o dalších výletních trasách. Ty by mohly ukázat turistům širší centrum, labská nábřeží nebo pěší zónu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.4.2010 13:16
14ka na Vertex (neregistrovaný)
Kdyby raději DP investoval peníze do modernizace a opravy trolejbusů, místo těhle špásů..Na silnici to bude jen zdržovat provoz, a že by o to byl nějakej zájem? Těžko soudit..
22.4.2010 19:36
Hradecan (neregistrovaný)
s těma trolejbusama souhlas,ale tato atrakce bude spíše pro turisty.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme