Hip Hop ovládne život v Hradci

V roce 2004 byl hiphopový festival HipHop Kemp (HHK) řadě lidí v Hradci Králové trnem v oku a i radnice na pořádání této akce pohlížela s obavami. O tři roky později je situace diametrálně odlišná. Třídenní hudební přehlídka se zařadilo po bok jiných podobných akcí, které na hradeckém letiští probíhají. Obchodníci si mnou ruce a vedení města je také spokojeno, protože HHK východočesko metropoli jen zviditelní a přiláká do ní desetitisíce návšěvníků. Další ročník kempu začíná už v pátek 24. srpna.
Na hradecké letiště zavítá jako tradičně špička tohoto hudebního žánru nejen z Evropy, ale i ze zámoří. Na návštěvníky čeká absolutní smršť v podobě bezmála dvou stovek vystoupení. Kompletní program je k viděni například na www.hiphopkemp.cz. Kromě hudebníků je však pro návštěvníky akce připraven i bohatý doprovodný program počínaje filmovou produkcí přes breakdance či BMX show až po vodní fotbal. Organizátoři přitom myslí i na kvalitní zázemí. Ve stanovém městečku tak budou k dispozici sprchy, dostatek toalet ale i barů. Motorizovaným návštěvníkům bude k dispozici hlídané parkoviště a připravena je i úschovna věcí. Na letiště bude od pátečního poledne zajíždět z hlavního nádraží zdarma kyvadlová autobusová doprava v intervalu 20 - 30 minut.
V loňském roce zavítalo na hradecké letiště na HHK zhruba 20 tisíc lidí. Letos se očekává návštěva ještě vyšší. Ačkoliv předchozí ročníky proběhly v Hradci Králové bez vážnějších incidentů, organizátoři festivalu apelují na návštěvníky, aby neničili majetek. Jak uvádějí na oficiálních webových stránkách HHK, minulý rok utratili půl milionu korun za vyčištění areálu od graffiti a hradili škody způsobené v areálu. Tyto peníze přitom mohli investovat do zkvalitnění programu. Na závěr proto vzkazují účastníkům kempu: "Pokud nebudete ničit majetek areálu, příští rok budeme mít víc peněz, které utratíme třeba za lepší hvězdy."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.8.2007 07:26
jezek (neregistrovaný)
HIP HOP
Drobná poznámka, proč se jedná pouze o případné ničení majetku v areálu, tedy majetku města. Doufám, že došlo pouze k nedorozumění a případné ničení se vztahuje i na soukromý majetek občanů. Nebo se to snad města netýká, nejedná se o jeho trvale bydlící občany ( o které má mimochodem Hradec tak veliký zájem ). Město by především mělo zabezpečit ochranu majetku soukromých osob. Možností na to má dost. Účastníkům přeji pěknou zábavu a doufám, že vše proběhne ke spokojenosti všech stran. - účastníků, města a také dotčených soukromých osob.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme