Hip Hop Kemp se možná přestěhuje. Pořadateli vadí pozornost policie

Hip Hop Kemp byl v Hradci možná naposledy.
Hip Hop Kemp byl v Hradci možná naposledy. | autor: MMHK

Nepřiměřené kontroly policistů. To je podle pořadatele Hip Hop Kempu Radka Maliníka důvod, proč by rád festival přestěhoval. Navíc akce zřejmě ztratí i podporu radnice. Festival se v Hradci konal 16 let. Letos měl podstatně nižší návštěvnost než v loňském roce a podle slov pořadatele za to mohou právě neadekvátní zásahy policie. Ti během letošního ročníku zkontrolovali přes 2700 osob a odhalili 184 drogových deliktů. Informaci přináší Hradecký deník.

Zatímco loni navštívilo hudební festival na hradeckém letišti asi 16 tisíc lidí, letos to bylo pouze 9 tisíc. Mohou za to podle pořadatele zásahy policie. „Ty tři roky perzekuce festival úplně zabily. Z fenoménu, na který jezdil celý svět, je dneska festival, který bohužel skomírá,“ řekl Deníku Maliník s tím, že Hip Hop Kemp si kvůli nynějším problémům s největší pravděpodobností najde už pro příští ročník nové místo.

Policisté za svým zásahem stojí. „Průběh letošního ročníku nám opět jednoznačně potvrdil, že hudební festival Hip Hop Kemp patří k nejrizikovějším kulturním festivalům pořádaným v Královéhradeckém kraji. Nasazení sil a prostředků všech zúčastněných složek bylo zcela na místě. Díky němu se nám podařilo zajistit veřejný pořádek a předejít protiprávnímu jednání, které by mohlo mít dopad i na občany Hradce Králové,“ uvedla mluvčí policistů Ivana Ježková při hodnocení zásahu, při kterém bylo odhaleno celkem 184 drogových deliktů.

Festival však ztrácí podporu i hradecké radnice. Tu už jednou ztratil, nicméně nové vedení hipHop kemp opět začalo podporovat. Nyní však názor zřejmě změní. „Byla jsem se poprvé společně s policií na Hip Hop Kempu podívat a jsem ráda, že na takové akce nechodí moje děti. Podle mě je Hip Hop Kemp v obrovské míře doprovázen drogami a lidé se tam podle toho chovají. Nemyslím si, že je to něco, co bychom jako město měli podporovat,“ řekla Deníku náměstkyně primátora Věra Pourová.

Problémy s drogami připouští i pořadatel festivalu. Nejsou podle něj ale o nic větší než jinde.

Během letošního ročníku Hip Hop Kempu zkontrolovali policisté celkem 2707 osob a 1357 vozidel. Celkovou účast přitom pořadatelé odhadují na 9 tisíc návštěvníků. Policisté odhalili celkem 184 drogových deliktů, z čehož 130 tvořily přestupky, 12 trestné činy a zbytek tvořilo 42 řidičů pod vlivem drog. Zadrženo bylo celkem 14 osob. Na uložených kaucích vybrali policisté dohromady 560 tisíc korun.

Vloni policisté zkontrolovali přes 2400 osob a 1200 automobilů, ovšem při účasti zhruba 16 tisíc návštěvníků festivalu. Kontrole se tak loni vyhnulo výrazně vyšší procento účastníků. Drogových deliktů bylo v loňském roce odhaleno podobné množství jako letos, celkem asi 170. Řidičů pod vlivem drog loni policisté odhalili 45 a zadrženo bylo 22 osob. Na kaucích loni policisté vybrali dohromady 850 tisíc korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Park 360. Multifunkční prostor vzniká v severní části letiště

Festivalové zázemí pro 35 000 návštěvníků. Prostor pro několik akcí konaných souběžně. Zábavní park s edukativním charakterem pro rodiny s dětmi. Zážitkové ubytování oslovující turisty na Labské cyklostezce nebo digitální nomády s karavany. Svatby, firemní teambuildingy,…
Čtěte více

Zveme: Na festival Kefírek, za gurmány a na soutěž v pojídání chilli

Ještě nevíte, co podniknete o víkendu? Nechte se inspirovat naší pravidelnou páteční pozvánkou, vybrali jsme pro vás nejzajímavější víkendové akce v Hradci Králové. Na své si přijdou hlavně děti, pro ně bude na hradeckém letišti Festival Kefírek, vyrazit mohou také za pokladem v…
Čtěte více

Rock for People letos přece jen bude. Ve Festival parku se muzika rozezní 13.- 14. srpna

Dvoudenní festival Rock for People Hope proběhne ve dnech 13. - 14. srpna 2021 v areálu královéhradeckého Festivalparku a to hned na třech stagích. Kromě hudby čeká návštěvníky bohatý doprovodný program - art stage s diskuzemi a performance, eko-městečko s představením…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme