Hip Hop Kemp omezí hradeckou dopravu. Převážně v okolí letiště

Hip Hop Kemp začíná za pár dní.
Hip Hop Kemp začíná za pár dní. | autor: MMHK

S dočasnými dopravními omezeními budou muset od 21. do 23. srpna počítat nejen Hradečané, ale zejména přijíždějící návštěvníci letošního ročníku festivalu Hip Hop Kemp. Ten začne ve festivalparku od 23. a skončí 25. srpna. Dopravní omezení budou podobná jako minulý rok. Budou se týkat hlavně ulice Jana Černého. Ve střehu budou policisté, kteří budou dohlížet na pořádek na festivalu a v jeho okolí, ale i například v nedalekých obchodních centrech.

Od 21. do 23. srpna bude v ulici Jana Černého snížena rychlost na 30 kilometrů za hodinu, v ulici bude také zákaz zastavení a ulice bude opět dočasně jednosměrná, a to kvůli bezpečnosti chodců, kterých tam bude hodně. Pro nouzový příjezd vozidel integrovaného záchranného systému, pro zásobování i místní obyvatele bude samozřejmě ulice Jana Černého po celé své délce plně průjezdná.

Příjezd k areálu bude možný ze dvou směrů. Z centra města Hradec Králové nahradí příjezdovou komunikaci Jana Černého dočasně objízdná trasa, která bude řádně vyznačená a povede po ulicích Spořilovská, Pouchovská, Piletická a vozidla dovede až ke vstupní bráně areálu. V ulici Piletická bude od křižovatky s ulicí Pouchovská až po Jana Černého zákaz zastavení.

I v letošním roce se na festival připravují policisté spolu s jejich polskými kolegy, aby v maximální míře prolomili společně jazykovou bariéru zejména při řešení konkrétních situací. Po celou dobu konání festivalu, před zahájením, ale i po jeho bezprostředním ukončení, bude do služby nasazen větší počet policistů a policistek, a to nejen ve dne, ale i v nočních hodinách. Na klidný průběh a na veřejný pořádek a dopravu v okolí Festivalparku dohlédnou policisté z dopravní, pořádkové, kriminální či cizinecké policie.

Hlídky budou u řidičů rovněž kontrolovat případný alkohol nebo jiné návykové látky. Policisté se po dobu trvání festivalu zaměří rovněž na nákupní centra, kde v minulosti docházelo k drobným krádežím. Zvýšený dohled bude probíhat také v místech, kde docházelo ke škodám na majetku občanů například v souvislosti se sprejerstvím.

Policie bude dohlížet i na rozdělávání ohně, které je kvůli dlouhodobému suchu zakázané. Právě v prostorách festivalparku existuje větší riziko vzniku požárů, a proto budou policisté připraveni porušování zákazu s účastníky festivalu řešit.

Tak jako vloni, zřídí i letos Dopravní podnik města Hradce Králové na trase od nádraží k letišti speciální linkovou přepravu.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Opaťák fest, Kára Day nebo do Divadla Drak

Co čeká Hradečáky o víkendu? Na Opatovickém rybníku se koná festival, na Šrámkově statku v Pileticích zahrají Malina Brothers, na Polygonu se chystá takzvaný Kára Day. S dětmi můžete vyrazit do Divadla Drak nebo na pohádku do kempu Stříbrný rybník.
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Noční Hradec zažijete z Bílé věže i na koloběžkách

Prodloužený víkend v Hradci Králové nabídne Skutečný festival chutí, Noční koloběžkování i noční prohlídku hradecké dominanty Bílé věže. Pondělní státní svátek Den vítězství si můžete připomenout s Československou obcí legionářskou na Eliščině nábřeží u Památníku Tří odbojů…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme