Hip Hop Kemp bez komplikací, Summer Love končí

Na hradeckém letišti skončil o víkendu další ze série letních hudebních festivalů. Hip Hop Kemp přilákal asi 15 tisíc fanoušků. Podle pořadatelů se jedná o největší hudební festival svého druhu ve střední Evropě.

Letošní ročník Hip Hop Kempu se obešel bez komplikací. Pořadatelé hovoří o spokojenosti. „Jsme rádi, že až na pár výjimek přijela většina účinkujících,“ uvedla pro Mladou Frontu Dnes mluvčí festivalu Darina Sieglová. Podle organizátora Radka Maliníka byla sice návštěvnost nižší než loni, dalo se to ale čekat: „Vzhledem ke krizi a dalším faktorům jsme to očekávali,“ řekl Hradeckému deníku. Velkou část návštěvníků v minulých letech tvořili cizinci ze Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, Francie, ale i Švýcarska, Řecka nebo Itálie.
Festival, který se řadí mezi nejnavštěvovanější evropské hiphopové akce, letos zavítalo na 350 vystupujících z 25 zemí. I přes velmi neformální styl akce nezaznamenali pořadatelé ani strážci pořádku větší problémy. „Z areálu máme hlášeno několik kapesních krádeží, ale to je při podobných akcích celkem běžné,“ sdělil Hradeckému deníku operační důstojník hradecké policie. „Zatím to z našeho pohledu vypadá velice dobře. S festivalem, který tady byl minulý týden, se to nedá srovnat,“ doplnila už během festivalových dní Eva Čížková z hradecké městské policie.
Hip Hop Kempu někdo vyhrožoval bombou. „Areál jsme prohledali s negativním výsledkem,“ řekl Deníku operační důstojník hradecké policie. Anonym podle policie volal z cizího telefonního čísla. „Bylo to, myslím, z polského čísla. Mluvil česky, ale s přízvukem,“ dodal policista.
Zatímco fanoušci rapu se mohou těšit na příští rok, příznivci techna se už nevrátí. Festival Summer of Love, který se před týdnem na letišti také konal, se už v Hradci opakovat nebude. „Rozhodl jsem se, že Summer of Love tady v příštím roce už v žádném případě nebude. Důvodem je hluk, který obtěžuje okolí, proto tady nechceme dělat akcí přespříliš,“ prohlásil provozovatel hradeckého Festival parku Radek Maliník.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.8.2009 08:43
Dan (neregistrovaný)
... kdežto Rock For People a Hip Hop Kemp jsou ukázkou šíření ticha, proto jejich konání budeme podporovat, že?
Šašci, nemají z toho odpovídající vejvar, tak se budou dělat hezký, že prý kvůli hluku :D:D:D

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme