Herman rezignoval na funkci náměstka

Náměstek královéhradeckého primátora Boris Herman rezignoval na svou funkci. Na jednání klubu zastupitelů za ODS včera oznámil, že předal do rukou primátora Otakara Divíška dopis, kterým ho požádal o uvolnění z pozice náměstka pro ekonomiku a radního statutárního města Hradce Králové k 22. únoru tohoto roku.

„Pro odchod jsem se rozhodl z vlastní vůle a po důkladném zvážení všech pro a proti. Důvody tohoto mého kroku jsou ryze osobní. Do mé gesce v průběhu volebního období přešla kontrola nad zaváděním parkovacího systému v Hradci Králové, který zásadním pozitivním způsobem mění kvalitu a komfort dopravy v klidu v centru města. Vzhledem k tomu, že mé jméno je s touto změnou nečastěji zneužíváno k útokům proti tomuto systému, proti mé osobě a proti ODS v Hradci Králové, vyhodnotil jsem situaci a rozhodl jsem se rezignovat," uvedl Herman s tím, že do konce volebního období by chtěl nadále pracovat v městském zastupitelstvu. S Hermanovým jménem bývá spojováno i další nepopulární opatření - zvýšení daně z nemovitosti. Na druhé straně má Herman velký podíl na přípravě Integrovaného plánu rozvoje města.
„Vážím si rozhodnutí Borise Hermana a respektuji jeho důvody. K takovému kroku je třeba určité dávky osobní odvahy. Chtěl bych mu poděkovat za jeho dosavadní práci pro město Hradec Králové a popřát mu úspěch v dalším profesním životě,“ reagoval královéhradecký primátor Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.2.2010 18:35
Wiper (neregistrovaný)
No konečně!!! Jeden zkorumpovanej blbeček pryč, teď ještě toho padoucha Divíška a ten Hradec bude za něco stát!
18.2.2010 16:59
eleron (neregistrovaný)
Dobře, převzal tuto funkci a neunesl ji. Zřejmě tedy minimálně kryje někoho jiného (nebo jiné) a už na to nemá. Mohl by jít ještě dále a naznačit o co tedy vlastně šlo, odkud vítr fouká, kdo jde tomuto projektu za kmotra. Možná by tím poškodil ODS, možná někoho jiného, ale alespoň by dostál své odpovědnosti vůči občanům.
Pane Hermane vytáhněte prosím tu chobotnici trochu na mělčinu, ať tak netloustne z našich křehkých společných peněz!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme