Heliport hradecké nemocnice čekají opravy. Omezeno bude parkování u pohotovosti

Heliport čekají opravy.
Heliport čekají opravy. | autor: FNHK

Fakultní nemocnice Hradec Králové chystá úpravy heliportu umístěného na střeše budovy Emergency, využívaného pro přistávání a vzlety záchranářských vrtulníků. Důvodem úprav, které budou dokončeny během listopadu, jsou změny leteckých předpisů. Bude omezeno parkování u Emergency a vrulníky budou přistávat v těsném sousedtsví nemocnice.

Po dobu úprav bude provoz heliportu přerušen a vrtulníky budou přes den pro přistání a vzlety využívat prostor za Pavilonem akademika Bedrny. V nočních hodinách budou vrtulníky přistávat na heliportu záchranářů v těsném sousedství nemocnice.

V souladu s leteckým předpisem L14H bude heliport doplněn o protipádový systém, 1,5 metru široké zařízení tvořené nerezovou sítí bude půdorysně kopírovat tvar heliportu. Současně bude vybudováno ocelové únikové schodiště. Výroba a instalace bezpečnostních prvků budou stát zhruba 3,5 milionu korun. FN HK také upozorňuje, že po dobu provádění prací, jejichž začátek je naplánován na 23. září 2024, bude v nezbytném rozsahu omezeno parkování přímo u budovy Emergency.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecká rehabilitační klinika chce pacienty léčit francouzskou hrou

Netradiční léčbu hrou začala využívat Rehabilitační klinika hradecké Fakultní nemocnice. Ve stínu stromů v areálu staré nemocnice otevřela hřiště na pétanque. Zahrají si pacienti, ale i personál a návštěvy. Informaci přináší Hradecký deník.  
Čtěte více

Stavba nového pavilonu infekční kliniky bude stát 900 milionů

Hradecká fakultní nemocnice plánuje na podzim letošního roku vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky, která by měla stát kolem 900 milionů korun. Předpokládaný termín zahájení stavby je stanoven na jarní měsíce roku…
Čtěte více

Hradecká záchytka stále funguje omezeně, chybí lékař

Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové už přes rok funguje v omezeném režimu. Je přitom spádová pro celý Královéhradecký kraj. Dříve fungovala 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Teď je nonstop otevřená jen o víkendu a o svátcích. Ve všední dny přijímá pacienty pouze v čase…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme