Helikoptéry a rychlá auta obsadí letiště. Už tento víkend

Helicoptershow
Helicoptershow | autor: DSA a.s.

Tradiční vrtulníková akce Helicoptershow se uskuteční tento víkend na letišti v Hradci Králové. Užijí si milovníci rychlých aut. Pro diváky bude připraven bohatý program, při kterém si na své přijdou nejen fanoušci letectví, ale také rodiny s dětmi.

Těšit se můžete na ukázky letecké a zdravotnické techniky, praktické činnosti záchranářů, spolupráce složek IZS v rámci simulovaných zásahů a chybět nebudou ani ukázky vrcholné pilotáže mnoha typů vrtulníků i letounů, včetně letecké akrobacie. Současně s akcí Helicoptershow bude probíhat v areálu letiště Rally Show, takže návštěvníky čeká v sobotu 14. května opravdu bohatý program. Na své si přijdou jak rodiny s dětmi, tak i fandové z oblasti letectví a motorsportu.

Ukázky záchranných služeb

V rámci leteckého dne bude připraven opravdu bohatý program včetně premiéry, která na královéhradeckém nebi nebyla ještě k vidění. Dopoledne budou probíhat ukázky činnosti Policie ČR, Hasičských záchranných sborů ČR i zdravotnické záchranné služby. Chybět rozhodně nebude ani hromadná nehoda se zásahem složek IZS společně s vrtulníky, která je divácky nejžádanější. Jedním z lákadel letošního ročníku budou nezapomenutelné zážitky na vlastní kůži. Rychlost zažijete v nejnovějších modelech aut nebo za zády zkušených pilotů ve vzduchu.

Návštěvníci se mohou už nyní těšit na strhující letecké vystoupení akrobatického vrtulníku BÖ105, který bude jednoznačně největším lákadlem sobotního leteckého dne. Vrtulník, jehož americký „kolega“ si střihl roli i v poslední bondovce, zazáří v barvách Red Bullu.

Zážitky na vlastní kůži

Nezapomenutelné zážitky na vlastní kůži budou jedním z lákadel letošního ročníku. Jízdu ve většině závodních speciálů na rally duálním okruhu se skokem přes most, v okruhových speciálech nebo v extrémním terénu bude možné za kredity vyzkoušet přímo na místě. Rychlost zažijí návštěvníci v nejnovějších modelech aut nebo za zády zkušených pilotů ve vzduchu. Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky si otestují i nejmenší závodníci. Ti odvážní se svými rodiči pocítí jaké to je převrátit se s autem na střechu, řídit formuli 1 na simulátorech, bagrovat nebo si vyzkoušet RC modely. Stát se závodním jezdcem nebo kopilotem a navštívit depa plná legend světového motorsportu a helikoptér, to je sen většiny z fanoušků. Navštivte největší zážitkový festival motorsportu a letectví v Evropě a užijte si opravdový adrenalin.

Helicopter Show proběhne znovu společně s Rally Show a Autosalon Show. Diváci si budou moci za jeden vstup užít bohatý program jak ve vzduchu, tak i na zemi, včetně vyzkoušení zážitkových jízd a letů na vlastní kůži. Vstup na nejrozsáhlejší leteckou a motoristickou show v České republice mají děti do 150 cm i osoby ZTP zdarma.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme