Helicoptershow a Air Ambulance letos s rekordním počtem vrtulníků

Již posedmé se 12. až 14. května 2005 uskuteční na letišti v Hradci Králové Air Ambulance a Helicoptershow. Air Ambulance v pátek 13. května bude tradičně určena odborníkům, veřejnost bude mít možnost navštívit Helicoptershow v sobotu 14. května.
Záchranáři představí návštěvníkům během celodenního programu především ukázky práce letecké záchranné služby, předvedou například evakuaci z havarovaného letadla či vyprošťování lidí z nepřístupného terénu. Akce v předchozích ročnících přilákala na hradecké letiště každoročně tisíce diváků. "Lidé budou mít možnost vidět na zemi i ve vzduchu vrtulníky, které záchranáři používají při akcích v České republice i zahraničí,"  řekl Daniel Tuček za sdružení HEMS, které přehlídky spolupořádá s provozovatelem letiště Hradec Králové, společností Gemini PORT.
Na letišti se představí zhruba 20 vrtulníků, což je nejvíce za celou historii akce a samozřejmostí bude předvedení desítek letadel včetně akrobatických speciálů a malých dopravních letadel.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme