Hasiči mají nové sídlo

Hasiči v Královéhradeckém kraji řídí své zásahy z nového operačního střediska na okraji Hradce Králové. Středisko za 75 milionů korun, které je první částí budoucí hradecké centrální požární stanice, dnes hasiči oficiálně převzali. "Dosud jsme vše řídili ze stísněných a nevyhovujících prostor z hasičské stanice v centru města," řekl ředitel hradeckých krajských hasičů František Mencl.

V budově je také telefonní centrum tísňového volání linky 112. Jsou v něm i prostory pro jednání krizových štábů a povodňových komisí Královéhradeckého kraje a krajského města. Středisko je také datově a hlasově propojeno s ústředním krizovým štábem v Praze a operačními středisky policie a záchranné služby. Na operační středisko má navázat výstavba pobočné požární stanice a prostor pro výjezdovou jednotku zdravotní záchranné služby. Budou mít zejména na starosti zásahy u havárií na budoucí dálnici D11. "Středisko také proto stojí u jednoho z budoucích sjezdů z dálnice," řekl Mencl.
Kdy se však se stavbou další etapy začne, není jasné. Stát na pokračování výstavby zatím nemá peníze. "Teď jsme ve fázi, že děláme rozpočet. Já tam na investice nějaké částky mám, uvidím, jak to všechno dopadne," řekl k otevření střediska přítomný ministr vnitra František Bublan.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme