Hala v Třebši bude opět zprovozněna v dubnu

Nová sportovní hala v Třebši za 75 milionů korun, která byla loni začátkem září z bezpečnostních důvodů uzavřena, se zřejmě pro veřejnost otevře v dubnu. Firma Metrostav, která je dodavatelem stavby, zajistí v rámci reklamace položení nové podlahy.

Zhruba za tři  měsíce po otevření haly se začaly objevovat závady. Jednalo se zejména o zvýšenou vlhkost palubovky, která neodpovídala povolené normě. Město nechalo zpracovat znalecký posudek a zahájilo reklamační řízení  s Metrostavem. Minulý týden byla provedena poslední měření. „Investiční odbor nás seznámil se situací. Byla použita rychlá zjišťovací metoda a vyšla tak, že vlhkost betonu je v normě,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. V rámci reklamace zajistí firma Metrostav položení nové podlahy, kterou dodá firma TENNIS, a.s. ze Zlína. „Příští týden má začít pokládka nové podlahy, která bude z kvalitnějšího materiálu než ta původní. Hala by se mohla otevřít v dubnu,“ řekl Malíř. Škody spojené s uzavřením haly vznikají  správci haly, kterým je Správa nemovitostí Hradec Králové. „Pokud bude podlaha opravená, město jako investor ztráty nenese,“ dodal Malíř. 
Město zadalo výstavbu sportovní haly na konci roku 2006. Firma Metrostav nejprve odstranila původní zchátralou tělocvičnu místního Sokola a na jejím místě postavila nové sportoviště. Samotná sportovní hala má kapacitu 400 míst pro diváky k sezení a poskytuje čtyři volejbalové a tři basketbalové kurty, hřiště pro házenou, florbal či futsal.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme