Štítky: | pouchov | hala | sportovní hala |

Hala na Pouchově se sportovcům otevře na přelomu února a března

Hala na Pouchově bude sloužit za pár týdnů.
Hala na Pouchově bude sloužit za pár týdnů. | autor: MMHK

V těchto dnech finišují práce na tělocvičné hale na Pouchově v Hradci Králové, budova je již kompletně dokončena zbývá jen dodělat zpevněné plochy na venkovním parkovišti. Během následujících týdnů bude město řešit kolaudaci, první sportovci tak do haly pravděpodobně vyrazí na jaře. Radní města také schválili ceník za pronájem haly, kterou budou spravovat Technické služby Hradec Králové.

„Ačkoliv samotnou halu již máme dokončenou, nemůžeme ji zkolaudovat, dokud nebude hotové venkovní parkoviště, kde bylo předem nutné provést přeložky vysokého a nízkého napětí. Nyní už finišují stavební práce, dokončují se parkovací stání, která jsou zhotovena z betonové zatravňovací dlažby, vyjma stání pro občany se zdravotním postižením, která jsou z betonové dlažby, stejně jako chodník podél haly. Na konci ledna bychom měli mít předanou stavbu,“ popisuje náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Za předpokladu, že vše půjde podle plánu, budou během února probíhat kolaudace. Pro sportovce by se hala mohla otevřít na přelomu února a března.

Radní schválili ceník za pronájem

Během včerejšího zasedání radní města schválili také ceník pronájmu tělocvičné haly Pouchov. „Samozřejmě bude záležet na tom, jakou část haly si bude chtít nájemce pronajmout. K dispozici bude celá velká tělocvična, kde v rámci tréninku vyjde hodina dospělé sportovce na 600 korun a mládež na 400 korun. Za pronájem poloviny velké palubovky v rámci tréninku, která odpovídá jednomu volejbalovému hřišti, zaplatí dospělí 300 korun a mládež 200 korun. Pronájem malé tělocvičny vyjde na 150 korun pro dospělé a 100 korun pro mládež,“ uvádí náměstek primátora pro správu městského majetku Pavel Marek. Kompletní ceník bude k dispozici také na webových stránkách města.

Provozovatelem tělocvičné haly budou Technické služby Hradec Králové, hlavním uživatelem pak TJ Sokol Pouchov, která čítá přibližně 350 aktivních sportovců. Halu budou moci využívat i školy pro cvičení žáků a studentů v rámci tělesné výchovy, a to za zvýhodněnou cenu. Nové prostory hodlá město nabídnout k využití mateřským, základním a středním školám v okolí, a také Univerzitě Karlově a Univerzitě Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Moderní tenisový areál chce vybudovat malšovický sportovní klub

Moderní tenisový areál chce v hradeckých Malšovicích vybudovat Sportovní klub Tenis HK. Součástí areálu má být hala se třemi kurty, ale také kompletní zázemí pro sportovce. Minimálně stamilionovou investici chce klub zaplatit z dotace, úvěru a z vlastních zdrojů. Informaci…
Čtěte více

Haly na kraji Hradce se budou dostavovat. Firma, co je budovala načerno, dostala povolení

Po šesti letech se do rozestavěných hal firmy CTP v Hradci Králové opět vrátí dělníci. Společnost, která na okraji města v roce 2014 začala budovat bez stavebního povolení, konečně získala souhlas úřadů. Dostavba začne ještě v listopadu. Společnost CTP plánuje, že prostory o…
Čtěte více

Hala na Pouchově bude hotová na podzim. Kromě TJ Sokol ji bude využívat i veřejnost

Na jaře loňského roku odstartovala stavba nové tělocvičné haly na Pouchově v Hradci Králové, která nabídne dvě tělocvičny, sociální zázemí, šatny, úložné prostory, galerii (tribunu) i parkoviště s 46 místy.  Stavební práce by měly být dokončené na podzim. Za vybudování…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme