Grily v Šimkových sadech mají potíže - nepořádek

Hradečané si nejspíš brzy vyslouží pověst velkých nepořádníků. Odpadkové koše jim mnoho neříkají. Je tomu tak především v Šimkových sadech, kde město před časem umístilo několik grilů pro využití veřejností.

Hradečané si nápad veřejných grilů velmi chválili. Největší obavy města z ničení a krádeží se nakonec nepotvrdily. Objevil se ale problém docela jiný. Nepořádek. Lidé, kteří grily využívají, si po sobě nejsou schopní uklidit. Instalované koše jsou poloprázdné, zato prostředí sadů se plní odpadky.
Jak zjistil Hradecký deník, řadu zájemců o grilování nepořádek odradil. O starost víc tak mají Technické služby. „Chtěli jsme s rodinou jeden z grilů využít, ale když jsme viděli odhozené lahve i jejich víčka, papíry a další nepořádek, vzdali jsme to,“ upozornil na problém Hradecký deník jeden z čtenářů.
Technické služby se na odpadky zaměří. „Okamžitě zajistíme nápravu,“ reagoval v Deníku náměstek hradeckých technických služeb Vlastimil Ondráček. Lidé podle něj nedodržují provozní řád grilovacích míst. Odpadkové koše přitom přeplněné nejsou a pracovníci technických služeb je pravidelně vyvážejí.
Město si zatím zájem o grily chválí. Nepořádek a odpadky v okolí by ale celý projekt mohly ohrozit. Přitom radnice stále uvažuje o rozšíření stejné služby i do městských lesů. „Jde o zkušební průzkum. Byla by jen škoda kvůli lidem, kteří po sobě neumí uklidit, aby ostatní o grilování přišli,“ řekla Hradeckému deníku mluvčí města Magdaléna Vlčková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.8.2011 09:23
Diviš  (Nováček)
Ten nepořádek nedělají Hradečané,ale lůza ,která se sem natáhla.Poflakují se a popíjí před obchodními domy v sadech a pod.Do lesa to mají daleko tam to asi bude o trochu lepší.Stát stále nic jen přihlíží a žádná odpovídající represe.!!!..!Bude ještě hůř!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme