Google fotí Hradec Králové do Street View

Internetová společnost Google Inc., která provozuje na svém mapovém portálu Google Mapy i službu Street View, opět začala pořizovat nové snímky silnic a ulic v České republice. Jedno z desítky bílo-zelených vozidel Opel Astra vybavených speciálním střešním nástavcem fotografuje v těchto dnech i ulice města Hradec Králové.

Mezi obyvateli vzbuzuje netradiční vozítko patřičný rozruch. “Auto jsme viděli včera hned dvakrát, když jsme šli s dětmi z Velkého náměstí a potom i u Zimního stadionu. To už ale mělo snímač přikrytý,” uvedla pro server hradeckralove.cz Šárka Jarkovská. Informace o výskytu vozu si předávají i internetoví nadšenci ve webových diskuzích a na sociálních sítích.
Služba Street View je zajímavým rozšířením a doplňkem mapových služeb. Uživatelům nabízí panoramatické pohledy v úhlu 360 stupňů horizontálně a 290 stupňů vertikálně na silnice, křižovatky, městské ulice a památky. Snímky jsou pořizovány každých 10 metrů z pohedu řidiče nebo chodce. Prostřednictvím Street View se tak můžete projít po ulicích Los Angeles nebo se rozhlédnout kolem Eiffelovy věže, jako kdybyste stáli přímo pod ní. Využití systém nachází i při plánování automobilových tras, kde si můžete prohlédnout jednotlivé úseky nebo křižovatky z pohledu řidiče.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme