Golfové hřiště v Roudničce zavlažovali bez povolení. Dostali pokutu 150 tisíc

Golfové hřiště v Roudničce v Hradci Králové.
Golfové hřiště v Roudničce v Hradci Králové.

Společnost Park Golf a.s., která v Roudničce v Hradci Králové provozuje golfové hřiště, neměla potřebná povolení k jeho zavlažování. Ze dvou vrtaných studen během loňského roku odčerpala značné množství vody na zavlažování trávníků a inspektoři z úseku ochrany vod České inspekce životního prostředí v Hradci Králové společnosti nyní uložili pokutu ve výši 148 750 korun za nepovolené nakládání s podzemními vodami.

„V říjnu 2018 jsme provedli neohlášenou kontrolu. Zjistili jsme, že společnost Park Golf a.s. od ledna do října roku 2018 odebrala pro potřeby zavlažování devítijamkového golfového hřiště provozovaného v resortu v Hradci Králové nedovoleně celkem 5 950 m3 podzemních vod,“ uvedl Lukáš Trávníček, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP Hradec Králové.

Společnost nepodala proti pokutě uložené příkazem odpor, a pokuta je tak pravomocná. Vedení společnosti si údajně nevšimlo, že povolení k odběru vod, které získalo při stavbě studny, je jen na dobu určitou.

„Když máte stavební povolení, je logické, že ho máte na pořád. Ale u studní to neplatí, což jsme vůbec nevěděli. Pro mě jako majitele studny je to zděšení,“ řekl pro server iDNES.cz prezident klubu Pavel Hloušek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Spojnici mezi Novým Hradcem a Roudničkou čekají opravy

Kompletní opravu Hlavní ulice chystá hradecký magistrát. Ulice je místní páteřní komunikací mezi Roudničskou a Brněnskou ulicí na Novém Hradci Králové. Kromě oprav chodníků a silnice dojde také na veřejné osvětlení, obnovu zeleně a rekonstrukci zastávky MHD Kluky. Kompletní…
Čtěte více

Stavba CTParku stále stojí, obcházení zákona stálo firmu dva miliony

Společnost CTP musela podle svých slov zaplatit bezmála 2 miliony korun na pokutách, které jí vyměřil stavební úřad za černou stavbu. Nyní běží řízení o dodatečném povolení stavby, dříve než v září se ale stroje k práci nevrátí. Developerské společnosti prý kvůli průtahům také…
Čtěte více

Na ulici S.K. Neumanna je temno, město předělá osvětlení

Nově zrekonstruované náměstí 28. října s ním spojené ulice ještě září novotou a už je čekají první úpravy. Od začátku rekonstrukce si místní obyvatelé stěžovali na špatné osvětlení, podle radnice bylo vše podle platných norem. Ale ani normy se neukázaly jako dostačující a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme