Gočárova třída v Hradci projde rekonstrukcí

O letních prázdninách zahájí hradecká radnice rozsáhlou opravu jedné z nejrušnějších tříd v Hradci Králové. Rekonstrukce vyjde asi na dvacet miliónů korun, uvedla MF Dnes.
Bude se jednat o celkovou rekonstrukci povrchů silnice i chodníků. Nově zde vzniknou cyklostezky a vymění se veřejné osvětelní. Opravy způsobí dopravní komplikace v centru města, zejména mezi Ulrichovým náměstím a náměstím Svobody, kde budou řidiči jezdit pouze v jedné polovině vozovky. „ S potížemi musíme počítat. Dopravní podnik bude muset trasy některých linek upravit,“ sdělil náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. I když opravy jsou naplánovány na období letních prázdnin, potrvají pravděpodobně i po jejich skončení. V následujícím roce chce hradecká radnice pokračovat v obnově na křižovatce s Břetislavovou ulicí v blízkosti Avionu, tam dojde ke změně dopravního řešení v souvislosti s výstavbou nedalekého polyfunkčního centra Amadeus. Investor by ho rád uvedl do provozu ke konci roku 2008.
Podle radních je generální oprava Gočárovy třídy nezbytná. Silnice je špatně založená, dochází často k propadům. Silné otřesy projíždějících větších vozidel působí škody na okolních budovách. Provizorní opravy, které zde dosud probíhaly, situaci nevyřešily.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.3.2007 10:13
MIREK (neregistrovaný)
Cyklostezky
Jen doufám, že cyklostezky nebudou provedeny ve stylu ulice Kydlinovská, nebo tak jak to je v Malšovicích. To snad raději žádné.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme