Gočárova třída prochází rekonstrukcí


V pondělí 25. června začala rekonstrukce rušné Gočárovy třídy v centru Hradce Králové, která zasáhne především řidiče. Veřejnou zakázku na tuto stavební činnost získala akciová společnost Strabag.
Kromě komplexní opravy silnice dojde i k úpravám chodníků a osvětlení. Budou také vybudovány nové stezky pro cyklisty. První týden se částečně omezí provoz mezi Ulrichovým náměstím a Pražským mostem, kde se bude jezdit pouze v jedné polovině komunikace v každém směru, uvedla MF Dnes. Poté nastane další uzavírka a silnice nebude průjezdná od 2. července. Vedle Gočárovy třídy bude uzavřena i polovina Ulrichova náměstí. Pražský most a Tylovo náměstí zůstanou průjezdné. Dopravní podnik je nucen upravit trasy některých linek. Ty se přesunou na třídu Karla IV., kterou čeká náročná zkouška. Jednotlivé opravené úseky budou otvírány postupně vzhledem k rekonstrukci kanalizace a vodovodu.
Gočárova třída by měla zase začít sloužit po letních prázdninách. Některé práce však mohou pokračovat i déle. Během prázdninových měsíců to nebude v Hradci jediná rekonstrukce frekventované silnice. Měla by také začít oprava hlavního tahu městem. Ten začíná na kraji města u křižovatky ČKD a pokračuje přes Labský most po okruhu až na brněnskou výpadovku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.6.2007 16:08
MIREK (neregistrovaný)
Stezky pro cyklisty
Docela by mě zajímalo, jak budou vypadat ztezky pro cyklisty. Pokud bude jejich řešení podobné jako v Kydlinovské směrem na Plácky nebo v Malšovicích u Husa, tak cyklisté budou raději jezdit po silnici.
26.6.2007 21:56
pája (neregistrovaný)
Je mi divný(možná je to v pořádku),že zase STRABAG
27.6.2007 00:44
Ira (neregistrovaný)
Firmu Strabag si naši konšelé vybrali nejspíš proto, že "osvědčila" při výstavbě autobusového nádraží.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme