Galapředstavení Pázlera. Čtyřmi brankami sestřelil Žižkov!

Jan Pázler sestřelil Žižkov
Jan Pázler sestřelil Žižkov | autor: fchk.cz

5.kolo fotbalové Fortuna národní ligy se hrálo netradičně již ve středu a hradečtí fotbalisté v něm hostili Viktorii Žižkov. Votroci o víkendu utrpěli debakl v Českých Budějovicích a Viktorka naopak vysoko zvítězila. Favorit utkání tak nebyl zcela dán, obzvláště výkon ze strany Hradce byl s otazníkem. Trenér Havlíček totiž částečně zamíchal sestavou. Šanci dostalo hned několik hráčů, kteří nebývají obvykle v základní sestavě.

Inovovaná hradecká sestava ale fungovala od začátku velmi spolehlivě a hosty z Prahy s přehledem přehrávala. Již v 5. minutě Zorvan vyzval kolmicí k zakončení Krátkého, ale ten hostující brankaře v jasné přiležitosti nepropálil. O deset minut později Súkenník dokázal ve složité pozici pěkně odcentrovat na zcela volného Šípka, ovšem hradecký naděje budoucích let nedokázala mířit mezi tyče. Uplynulo dalších deset minut a tentokrát byl v pozici zakončujícího Súkenník. Po pěkném prodloužení od Pázlera před ním byl jen brankař Hrubeš a hostující branka, ale hradecký záložník v jasné přiležitosti místo mezi tyče pálil vysoko do oblak.

Žižkov si vypracoval první vážnější příležitost až po půlhodině hry, kdy po přímém kopu mířil míč z hlavy jednoho z hostujících hráčů těsně mimo tyč Ottmarovy branky. To byla ale asi jediná vážnější přiležitost Viktorky v prvním poločase. Naopak Votroci pokračovali v aktivní hře a to přineslo své ovoce. Po rychlé akci se míč z půlky hřiště po ose Zorvan - Krátký dostal k Pázlerovi a hradecký útočník odstartoval svoje středeční galapředstavení - hezky se uvolnil přes dva hráče a pohotovou střelou k tyči dostal Hradec do vedení - 1:0.

Pokud v prvním poločase bylo možno říci, že měl Hradec více ze hry a zaslouženě vstřelil vedoucí branku, tak v druhé poločase byl rozdíl mezi oběma týmy ještě více markantní. Již ve 49. minutě Zorvan vyslal do vápna Pázlera a ten z úhlu přeloboval vyběhnutého brankaře Hrubeše. Míč sice z branky ještě vykopnul hostující obránce, ale podle rozhodčího až za čarou - 2:0. Případné plány Viktorky na vyrovnání tak vzaly rychle za své.
Votroci po vstřelené brance ze svého tempa rozhodně neubrali a dál pokračovali v nátlakové a hlavně jednoduché hře. Žižkov se tak dostal před Ottmara až v po dvaceti minutách hry, ale o nebezpečném zakončení nebylo možné hovořit.
To koncovka domácího celku a zejména Pázlera byla zcela odlišná - běžela 68. minuta, po pravé straně se prosmýknul za obranu Krátký, pěkně odcentroval na malé vápno a Pázler hlavou završil hattrick - 3:0.
Zdálo se být rozhodnuto, ale Žižkov ještě vykřesal jiskřičku naděje. V 78. minutě se po ojedinělém průniku opřel za velkým vápnem do míče střídající Podhrázký a jeho prudká a pohotová střela k tyči skončila i přes snahu Ottmara v síti - 3:1.
Zbývající minuty se nesly v duchu Viktoriánů o další branku, ale domácí celek jejich útočné aktivity v pohodě eliminoval a naopak podnikal rychlé brejky. Do jednoho z nich se v 90. minutě dostal Pázler a svoji čtvrtou brankou dal zápasu konečnou podobu - 4:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme