Štítky: | Klicperovo divadlo |

Foyer Klicperova divadla dostane nové obložení za 9 milionů

Klicperovo divadlo v Hradci Králové
Klicperovo divadlo v Hradci Králové

Poslední z plánovaných oprav v interiéru Klicperova divadla se připravuje na období divadelních prázdnin. Koncem června Magistrát města Hradec Králové podepsal s výherce výběrového řízení firmou drevotvar.com družstvo smlouvu na zhotovení nového obložení v přízemí a v prvním patře divadla. 

Nadlimitní zakázka na renovaci foyerů Klicperova divadla by podle vysoutěžené ceny měla město přijít na necelých 9 milionů korun bez DPH. 

Interiérové prostory u vstupu do Klicperova divadla bude po skončení divadelních prázdnin zdobit obložení ze vzácného dřeva, které  nahradí současné obložení z traventinu. Rekonstrukce se však dočká i první patro budovy, které bude taktéž obloženo dřevem.

Divadlo se tak má stát útulnější a nové dřevěné obložení za necelých 9 milionů korun (bez DPH) má architektonicky souznít s hlavní scénou divadla.

Kromě výměny obložení se při opravách počítá také s obnovou elektroinstalace, současného topení a k tomu je třeba připočítat i další související práce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.7.2013 23:02
Freddy  (Nováček +20)
co by za to bylo?
ačkoliv do klicperáku chodím poměrně často, tak mi přijde, že devět mega za obložení je docela dost. kladu si otázku, co by se za to dalo pořídit rozumnějšího a pokud možno pro větší skupinu lidí než pár tisíc příznivců divadla.
Stejně jako do divadla chodím třeba na fotbal a taky jezdím po městě docela dost na kole. Raději než nové obložení bych chtěl jezdit bezpečněji a kvalitněji po městě.
No, z cizího krev neteče, tak vlastně proč ne. Fotbalisti ostatně spadli do druhé ligy. Kdo chodí na fotbal ví, že kdyby měli lepší staďák, tak jsou zcela někde jinde. No a cyklisti - ti se mezi auty nějak prokličkují. Je sice fajn, že můžu jet na Kuks a na Hradečnici, ale dostat se z Malšovic do Kuklen na kole už chce trochu umění
11.7.2013 23:19
Freddy  (Nováček +20)
co za to pořídit
myslím, že p. primátor našel možná vhodnější investici. citace z článku v MF Dnes, který se týká rušení některých spojů v MHD:
"Primátor Fink připouští, že by po vyhodnocení zkušebního provozu mohla nastat i situace, kdy by zastupitelé museli odsouhlasit navýšení příspěvku dopravnímu podniku.

"Představenstvo i město k tomu musí přistupovat jako zodpovědný hospodář. Devět milionů, které podniku chybí, bychom pak museli ušetřit někde jinde," upozorňuje primátor a dodává, že úbytek tří milionů cestujících by se mohl promítnout i do možného zdražení jízdného.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více

Divadelní festival se blíží. Vstupenky budou v předprodeji už od pondělí

Už se nemůžete dočkat, až si budete užívat kultury v hradeckých ulicích? Letošní divadelní festival je naplánován v termínu od 24. června až do 1. července. Předprodej vstupenek začíná už v pondělí 9. května od 10 hodin. Regiony - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme