Fotookénko: Divadelní festival pod střechou i širým nebem v ulicích Hradce Králové

Hezké počasí a pestrý program vytáhl lidi do ulic Hradce.
Hezké počasí a pestrý program vytáhl lidi do ulic Hradce.

Od pátečního odpoledne lákají hradecké divadelní scény na 19. ročník Mezinárodní festival Divadel evropských regionů.  Navštívit tak můžete hlavní scénu  Klicperova divadla, Studio Besedu a Divadlo DRAK.  

Již 14 let doprovází tento kulturní festival také Open Air Program, během nějž se představí divadelníci a hudebníci v ulicích Hradce.  Na „prkna, která znamenají svět“ se tak, alespoň na chvíli, mění především Žižkovy sady, Pivovarské náměstí, ale i Gočárovo schodiště a různá zákoutí a uličky v historickém centru Hradce Králové.

Loňský ročník festivalu nabídl 277 představení, které shlédlo 82 900 spočitatelných diváků. Předprodej vstupenek na letošek zatím naznačuje, že by mohla být letošní účast podobná.

Počasí v první festivalové dny akci přálo a po večerních představení tak zněla na některých místech živá hudba, která neodmyslitelně patří k festivalu a dotváří jeho celkovou atmosféru.  Sobotní noční program skvěle doplnila kapela Mastix, jejichž příznivci zaplnili letní scénu Klicperova divadla.   

Festival pokračuje až do neděle 30.6.  Máte tedy ještě dostatek času vybrat z programu a vyrazit za kulturními zážitky.

Centrum dění - Klicperovo divadlo. Centrum dění - Klicperovo divadlo.
Na festivalu potkáte vycházející divadelní hvězdičky, ale i současné hvězdy.  My měli štěstí na Pavla Lišku. Na festivalu potkáte vycházející divadelní hvězdičky, ale i současné hvězdy. My měli štěstí na Pavla Lišku.
Open air se na divadlo dívá jinou optikou. Open air se na divadlo dívá jinou optikou.
Pohoda v ulicích na vás dýchne téměř na každém kroku. Pohoda v ulicích na vás dýchne téměř na každém kroku.
Pro lepší oriantaci vychází každý den tištěný program festivalu.  Pro lepší oriantaci vychází každý den tištěný program festivalu.
Když nemůže Mohamed k hoře....  hudba si vás najde... Když nemůže Mohamed k hoře.... hudba si vás najde...
Hudebníci prochází parkem i ulicemi města. Hudebníci prochází parkem i ulicemi města.
I pro rodiny s dětmi je na festivalu bohatý program. I pro rodiny s dětmi je na festivalu bohatý program.
Pohoda pro nejmenší s Rodinným centrem Pohoda. Každý den od 14. do 17. hodin, o víkendu již od 9.hodin Pohoda pro nejmenší s Rodinným centrem Pohoda. Každý den od 14. do 17. hodin, o víkendu již od 9.hodin
Již 14. ročník Open air programu pro vás organizuje agentura Poco a Poco. V levo na fotce ředitelka Martina Erbsová. Již 14. ročník Open air programu pro vás organizuje agentura Poco a Poco. V levo na fotce ředitelka Martina Erbsová.
Nemáte vstupenky? Chcete památku na festival? Trika, placky, pohledy... vše k dostání v infocentru v Žižkových sadech. Nemáte vstupenky? Chcete památku na festival? Trika, placky, pohledy... vše k dostání v infocentru v Žižkových sadech.
Program Open air poznáte na první pohled, podle specifických stojanů. Program Open air poznáte na první pohled, podle specifických stojanů.
Mobilní občerstvovací jednotka! Je libo pivo, nebo malinovku? Mobilní občerstvovací jednotka! Je libo pivo, nebo malinovku?
K improvizaci patří i zapojení diváků do děje hry. K improvizaci patří i zapojení diváků do děje hry.
Chůdařské představení na Malém náměstí. Chůdařské představení na Malém náměstí.
Hraje se i na nádvoří Městské hudební síně. Hraje se i na nádvoří Městské hudební síně.
Rychle najíst, vyřídit důležitý hovor a hurá na další představení. Jak to ale stihnout, když mám jen dvě ruce? Rychle najíst, vyřídit důležitý hovor a hurá na další představení. Jak to ale stihnout, když mám jen dvě ruce?
Takto těsno bylo v Malém šapito při Inscenované debatě na téma Nový kabaret. Takto těsno bylo v Malém šapito při Inscenované debatě na téma Nový kabaret.
Autogramiáda před představením přímo na jevišti Autogramiáda před představením přímo na jevišti
Jaroslav Dušek a 5. dohoda. Jaroslav Dušek a 5. dohoda.
Francouz Pjér La´Šéz v předtavení 5. Dohoda s Jaroslavem Duškem Francouz Pjér La´Šéz v předtavení 5. Dohoda s Jaroslavem Duškem
Ředitelka Open air programu předává finanční dar z výtěžku představení. Ředitelka Open air programu předává finanční dar z výtěžku představení.
Celkem 30 000 korun předali organizátoři s Jaroslavem Duškem těm, kteří je potřebují. Celkem 30 000 korun předali organizátoři s Jaroslavem Duškem těm, kteří je potřebují.
After párty na letní scéně Klicperova divadla v podání kapely Mastix. After párty na letní scéně Klicperova divadla v podání kapely Mastix.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Severní terasy chátrají už roky. Povede se radnici nechat je opravit?

Stav severních teras, které jsou kolem historického centra Hradce, se zatím stále jen horší. Jejich opravy jsou opět v programu vedení města, ale budou se muset spojit s rekonstrukcí Žižkových sadů a bez dotace se neobejdou. Brzy to bude 12 let, kdy se u Adalbertina část hradeb…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme