Fotbalový Třinec dostal výprask, odváží se pětigólový příděl

Fotbalisté Hradce Králové hostili ve 20. kole Fortuna národní ligy celek FK Fotbal Třinec. Zápas předcházel utkání semifinále hokejové extraligy mezi zástupci stejných měst. A stejně jako v hokeji i ve fotbalovém utkání se dal očekávat vyrovnaný souboj. Fotbalistům Třince totiž v tabulce patřilo před střetnutím třetí místo, zatímco Hradec byl až sedmý a to měl ještě oproti hostům odehrané jedno utkání navíc. Slezané jsou tak přímí účastnící bojů o postup, zatímco domácí tým na čelní příčky pohlíží z uctivé vzdálenosti. Votroci však minulý týden zvítězili v derby v Pardubicích a to je psychicky jistě povzbudilo.

Do zápasu tak vstoupili domáci ve velkém stylu. Po opatrném úvodu totiž už ve 12. minutě vstřelili první branku. Po rychlém průniku Vlkanova z levé strany odcentroval do vápna na rozběhnutého Pázlera a ten poslal hlavou míč za bezmocného brankaře hostí Palečka 1:0.
A o pět minut později bylo ještě veseleji. Přímý kop z 30 metrů zahrával Pázler, jeho tvrdou umístěnou střelu Paleček jen vyrazil a dorážející Vlkanova už měl situaci poměrně snadnou 2:0.

Po rychlém vedení domácího týmu hra ztratila náboj, čehož využili hosté ve 40. minutě k překvapivému a smrtícímu brejku. Na rychlou přihrávku za obranu si naběhl Juřena a poslal míč podél Ottmara do hradecké branky 2:1.

Začátek druhého poločasu patřil hostujícímu celku. Třinčetí byli aktivnější bylo patrné, že jdou jasně za cílem vyrovnat. Hradec má však obranu hru na jaře dobře propracovanou a Slezané se tak do nebezpečné koncovky nedostávali. Naopak na druhé straně bylo rušno v 64.minutě. Po rohovém kopu domácího celku zahrál jeden z hostujících hráčů ve vápně rukou a Hradec kopal penaltu. Obvyklý exekutor Jan Pázler se zhostil svého úkolu svědomitě a tvrdou střelou poslal míč za Palečka potření - 3:1. A to nebylo všechno.
O dvě minuty později bylo rozhodnuto. Míč se přes Vlkanovu a Schwarze dostal k Fundovu a ten rozvlnil míč za Palečkem počtvrté 4:1.

Zápas se poté dohrával v pohodovém tempu, přesto Votroci ještě jednou dokázali skórovat. V 87. minutě sice Schwarz spálil vyloženou tutovku, ale v 89. minutě zahřmělo popáté. Urma našel přesnou přihrávkou na hranici velkého vápna Mikera a hradecký útočník z "první" poslal míč k tyči - 5:1.
Hradec Králové zaslouženě porazil Třinec a připsal si do druholigové tabulky další tři body.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme