Fotbalový stadion se začne opravovat možná později

Rekonstrukce Malšovického stadionu v Hradci Králové začne možná později. Můžou za to protesty sdružení Kruhu pro občanskou společnost, které proti opravě stadionu protestuje.
"Radnice už má vydané územní rozhodnutí a připraveno je i výběrové řízení. Není vyloučeno, že kvůli protestům se opravy stadionu mohou skutečně zpozdit," připustil náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Námitky lidí teď bude řešit krajský úřad. Radnice také zveřejnila, že první etapa oprav bude daleko dražší. Původně se předpokládalo, že na ní padne asi 70 milionů korun, nyní se už hovoří o tom, že opravy spolknou investici přesahující 100 milionů korun. "To byla také jedna z připomínek, která se Kruhu pro občanskou společnost nelíbila," dodal Malíř.
Protestující lidé dále nepovažují přestavbu stadionu za prioritu. Za podstatnější investici označují stavby dopravního terminálu nebo venkovního koupaliště, na které si město bude brát půjčky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
31.8.2005 10:40
JPA (neregistrovaný)
Úspěch
Zajímavé, tohle je první "úspěch" tohoto pidisdružení, které si bere do úst mandát všech občanů v Hradci, všechny předchozí pokusy (zejména proti stavbě supermarketů) byly smeteny ze stolu. Ještě zajímavější je načasování celé jejich akce, rekonstrukce stadionu je uvedena v Programovém prohlášení a první etapa měla proběhnout již minimálně před rokem. Když se to úspěšně oddálilo, a teď by už nemělo nic přestavbě bránit, přijdou hrdobijci a pranýřují navýšení rozpočtu. Ani jedna větší investiční akce v posledních letech neproběhla bez navýšení, proč jim najednou vadí Malšák?
JPA
31.8.2005 13:05
Jarda (neregistrovaný)
RE: Úspěch
no, ještě jeden úspěch bych jim připsal - totiž, že vyhnali Ronal. Na tom mají také solidní práci
31.8.2005 11:12
fizzy (neregistrovaný)
Kdyby z toho chtěli udělat moderní VŠESPORTOVNÍ STADION (tzn. nejen fotbalové hřiště), tak bych neřekl ani ň. Ale tohle se mi moc nelíbí...
31.8.2005 17:29
Politickej (neregistrovaný)
ach jo
Co dodat...gestapáci...
8.9.2005 20:59
Jan (neregistrovaný)
stadion
Me se to s tim stadionem take moc nelibi. Ale jinak jsem pro celkovy komplex, tj.stadion, vedle bazen, vedle restauraci atd. Ale dle mne, obcana spise casteji cestujiciho nez chodiciho na fotbal, je prioritni nadrazi pro vice lidi a verejnesi prospech. A proto, nac brat silene pujcky na dopravni terminal-potrebnejsi? At je sdruzeni jake je.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme