Fotbalový klub před začátkem ligy finišuje s úpravami

Již tuto sobotu se bude hrát v Hradci Králové znovu 1. fotbalová liga. Votroci se do nejvyšší soutěže vracejí po sedmi letech. Hráče i diváky čeká v nové sezóně řada změn.

V loňském ročníku hrál fotbalisté v černobílých dresech jasný prim ve druhé lize, na začátku nejvyšší soutěže však nepřímo připouštějí, že hlavním cílem v nadcházející sezóně bude prvoligovou účast udržet než pomýšlet na vyšší příčky. "Věřím, že sezónu zvládneme, chceme hrát v klidných vodách tabulky," řekl ředitel klubu Richard Jukl s tím, že za úspěch by bylo možné považovat umístění okolo 10. - 12. místa. Tomu nahrává i fakt, že hráčský kádr ve srovnání s druhou ligou zaznamenal jen minimální posily. Obranné řady posílí Michal Pávek z Bohemians 1905, útok vyztuží Daniel Kocourek z Jablonce. Klub posílil ještě o záložníka Vojtěcha Štěpána, který se však v přípravě zranil a na začátku sezóny bude chybět. Dnes pak na hostování na východ Čech přišel brankář Hanuš ze Slávie. Ten však mezi tyče zatím nezasáhne. "Brankářskou jedničkou je po příchodu Hanuše i nadále Lindr," uvedl jednoznačně hradecký trenér Václav Kotal. Podle něj bude začátek soutěže velmi atraktivní, ale o to těžší. Los přivedl "pod lízátka" silné soupeře, hned v prvním sobotním zápase přijede mistrovská Sparta, do poloviny srpna pak dorazí mimo jiné ještě Plzeň a Jablonec, tedy další pohároví účastníci. "Aspoň budeme vědět, na čem jsme," dodal Kotal. Podle něj v případě nepříznivých výsledků bude možné ještě v průběhu září kádr posílit.
Změny čekají i diváky. U bran byl instalován nový odbavovací systém, pro hosty bude vymezen samostatný vchod od druhého silničního okruhu a mají také samostatný oddělený sektor. Do něj se však vejde jen 200 fanoušků. Celková kapacita stadionu pak byla snížena na 6000 lidí. "Všech 200 listků do sektoru hostů už je vyprodáno, velký je i zájem o ostatní lístky," doplnil Jukl. I přesto, že utkání bude v přímém přenostu přenášet Česká televize, dá se očekávat, že bude vyprodáno. Klub apeluje na fanoušky, aby přišli včas, aby se nestály fronty, stadion bude otevřen s dostatečným předstihem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.7.2010 22:27
STDM (neregistrovaný)
Pamatuji se, že jako malý kluk jsem byl na zápase Hradec - Sparta. To se tehdy na všesportovní stadion vtěsnalo 32 tisíc lidí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme