Fotbalový Hradec si vysoké cíle neklade

Druholigoví fotbalisté Hradce Králové si na nadcházející sezónu nekladou vysoké cíle. Jak zástupci vedení klubu uvedli na dnešní tiskové konferenci, letošní sezóna by měla být jakýmsi startem k návratu do první ligy. Klub si nedělá ambice na postup, letošním cílem je hrát v poklidném středu tabulky. Důraz by měl být kladen především na mládežnické soutěže, kde se Hradci tradičně daří.
Podle slov trenéra Karla Krejčíka se současným mladým kádrem nemá Hradec pravděpodobně šanci konkurovat velkým a finančně zajištěným klubům, které se snaží o postup či návrat do nejvyšší soutěže. Mužstvo Votroků přes léto totiž doznalo výrazných změn a to zejména u odchodu hráčů. Kariéru ukončil Zemánek, odešli zkušení Kraus, Jirsák, Přibyl, Kučera, Lukáš či Křap. Jedinou významnější posilou je návrat Adriana Rolka. Na zkoušce v klubu jsou Pecko, Štěpán a Kowalzcyk. Podle Krejčíka by každý z těchto hráčů byl pro klub přínosem, ale zatím nejsou známy finanční požadavky jejich mateřských klubů. Nelze tedy vyloučit, že ani jeden z tohoto trojlístku se v Hradci neobjeví. Mezery po odchodech tak budou Votroci tradičně zacelovat hráči z B-týmu a z dorostu.
Velmi důležité je dořešení převodu na novou společnost FC Hradec Králové a.s. Podle ředitele klubu Richarda Jukla by se už neměl objevit žádný problém či závazek ze strany předchozích majitelů, který by mohl chod klubu ohrozit. V současné době je tak jedním z hlavních cílů nové akciovky hledat strategického partnera, který by se podílel na ekonomice a řízení klubu při zachování kontrolního podílu města. Už nyní se rýsuje údajně několik zájemců.
Změny plánuje vedení klubu i v přístupu k fanouškům. První domácí utkání (14.8., 17 hod, Sparta "B") bude vstup volný. Vstupné na další jednotlivé zápasy činí i nadále 30 Kč, předplatné na celou sezónu bude jen 300 Kč. Chystají se i VIP lóže, kde by zájemci za poplatek v řádech tísíců korun měli nadstandardní služby.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme