Fotbaloví fanoušci se bojí o svůj stadion

Nová koalice zastaví výstavbu nového stadionu. Taková obava zní po volbách z řad fotbalových fanoušků Fanklub Votroci 2000. Pokud se prý budoucí nové vedení města ke stavbě otevřeně nepřihlásí, investor může z Hradce odejít.

Fanklub Votroci 2000 vidí osud fotbalové arény černě. Pokud prý investor ztratí zájem, nevydá Českomoravský fotbalový svaz Hradci další výjimku, fotbalisty bude čekat sestup, odchod schopných hráčů  a město se s nejvyšší ligou i zájmem fanoušků bude moci rozloučit. Zcela nová aréna pro 12 tisíc diváků by měla být součástí výstavby obchodního centra Park Malšovice. "Nemohu mluvit za všechny, ale já osobně jsem pesimista. Volby nedopadly úplně nejlépe," stěžoval si Mladé frontě Dnes František Řehounek z fanklubu Votroci 2000.
Podle Votroků se záměrem nové arény sympatizují spíše zástupci ODS a Hradeckého demokratického klubu, méně už představitelé VPM, TOP 09 a Doma v Hradci. "Nemohu si pomoci, ale cítím, že VPM je vyloženou hrozbou pro stadion, a dobrý pocit nemám ani z vlažné podpory jiných stran. Přestože jsem pravičák, pro nový stadion by byla optimálnější vláda ČSSD," prohlásil v MF Dnes Řehounek.
"Populistický výkřik a příslib, že fotbalový stadion pro mě bude absolutní prioritou, ode mne neuslyšíte," odpověděl podle MF Dnes na dotaz Františka Řehounka lídr VPM Martin Dvořák. Současný záměr výstavby ale údajně respektuje. "Budeme klást velký důraz na maximální úspornost celého projektu. V případě nutnosti (například při odstoupení partnera od smlouvy) proto podpoříme i minimalizovanou variantu rekonstrukce jedné tribuny pro čtyři až pět tisíc diváků," dodal Josef Malíř (VPM).
Budoucnost hradeckého fotbalu a jeho prostory jsou žhavým tématem už několik let. V červnu 2010 například Hradečany rozladila zpráva, že tzv. lízátka mají být demontována. Už v roce 2005 zase fanoušci pomáhali s finančním zajištěním klubu a v jeho snaze o postup do vyšší soutěže.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme