Fotbalové utrpení: Hradec - Budějovice 0:0.

V 9. kole první fotbalové ligy přivídat Hradec Králové celek Českých Budějovic. Na Všesportovní stadion přišla tradičně solidní návštěva, která byla lačná po vítězství domácích. Votroci chtěli potvrdit zlepšené výkony z posledních dvou utkání, ale na hřišti to vypadalo zcela jinak.

První poločas by se dal shrnout do jediného slova - nuda. A to je ještě mirný popis toho, co se na trávníku dělo, tedy vlastně nedělo. Utkání od úvodního hvizdu postrádalo jakýkoliv náboj a tempo. Diváci sice zpočátku vyvolávali oslavence trenéra Kotala, slavil 59. narozeniny, ale tato jediná zábava za první poločas je přestala brzy bavit. A nezbylo proto, než se dívat na hřiště, na kterém ovšem 22 hračů pobíhalo zmateně jako trepka v senném nálevu. První střelu na branku Českých Budějovic vyslal až v 35. minutě Fischer, ale hostující gólman si s ní snadno poradil. Stejně trapní ovšem byli i hráči z jihu Čech. Jejich pokusy však byly nebezpečnější. Ve 39. minutě dokonce agilní Ondráček hlavičkoval v jasné přiležitosti do tyče. To byly jediné dvě šance, které v první poločase mohli diváci vidět. V závěru poločasu se sice dožadovali spolu s útočníkem Malinským pokutového kopu, ale hradecký rychložka místo toho vyfasoval žlutou kartu za filmování.
Druhý poločas byl trochu lepší než ten první, takže z hlubokého podprůměru se propracoval na běžný podprůměr. Votroci zatlačili Jihočechy do obranného pásma, ale všechny jejich pokusy o zakončení skončily dřív než začaly. Oživení do hry domácích měl přinést střídající Štěpán, ale bohužel i on neměl v neděli svůj den. Do podstatně větší šance se dostal druhý střídající hráč Pavel Černý, který v 74. minutě mohl skórovat, jeho střelecký pokus mířil ale těsně vedle Křižíkovy branky. Určité oživení hry potvrdil o pět minut později Poděbradský, který v 79. minutě po závaru ve vápně pálil na branku Budějovic, ale hostující brankář jeho pokus excelentně zklikvidoval. Závěr zápasu tak patřil jeho protějšku Lindrovi. Jestliže hradecký gólman po většinu zápasu neměl mnoho práce, v samotném závěru to byl on, kdo svůj celek podržel. V 88. minutě nejprve zlikvidoval samostatný průnik Ondráška. V 91. minutě vyzrál na střelu Hudsona a o minutu později uspěl i při střele Pecky. Pokud někdo z hradeckého týmu zaslouží za výkon pochvalu, je to právě hradecký Lindr. Po jeho famózních zákrocích v poslední pětiminutovce ubránil Hradec Králové s Českými Budějovicemi remízu 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme