Fotbalové drama skončilo dělbou bodů

Ojedinělý fotbalový zážitek připravili v páteční dusný podvečer fanoušků aktéři druholigového utkání mezi Hradcem Králové a Opavou. Po půlhodině hry by na domácí nikdo nevsadil ani pětník, přesto v závěru utkání hosté stěží ubránili remízu 3:3.
Hráči ze severu Moravy měli do utkání jednoznačně lepší vstup. Od úvodního hvizdu přehrávali zakřiknutý Hradec a po čtvrthodině hry už vedli. Po chybě Černého před velkým vápnem se k odraženému míči dostal Barteska, nahrál rychle Zapletalovi a ten hlavou otevřel skóre - 0:1. Za dalších deset minut se Opava prosadila podruhé. Po přímém kopu vyskočil ne míč nejvýš Mezlík a opět hlavou vstřelil druhou branku - 0:2. Votroci byli zralí na ručník. Nejistá hra obrany a středové řady dávala Slezanům možnost útočit. Dalšího okénka v obraně využila ve 35. minutě dvojce Zapletal - Halaška. Prvně jmenovaný nejprve hlavičkoval do břevna a pro Halašku už nebyl problém míč v pohodě dorazit - 0:3. Zdálo se, že Hradec čeká neskutečný debakl. Opava byla na koni a do konce poločasu mohl skórovat ještě Halaška a Wirth, gólman Lindr ale v obou případech míč ze sítě lovit nemusel. Naopak v nastaveném čase prvního poločasu po rychlém útoku hradecký Dvořák po centru z levé strany bez přípravy propálil hostujícího Nováka - 1:3.
O přestávce muselo být v kabině Votroků pořádně dusno. Do druhého poločasu totiž na pažit vyběhl v černobílých dresech zcela jiný tým. Hradec běhal, útočil a vycítil svou šanci. Na branku Opavy se valil jeden útok za druhým a hosté byli zjevně zaskočeni. A když v 63. minutě střídající Ferčák po rohovém kopu hlavou upravil na 2:3, bylo drama na světě. Do té doby stále klidní opavští hráči začali být nervózní, zdržovali a snažili se rozbíjet tvořivou hru Votroků za každou cenu. Do blízkosti hradecké branky se dostávali jen ojediněle, za zmínku stojí snad jen střela Wirtha, který pálil těsně vedle. Střelecké štěstí ovšem chybělo i domácímu celku, nevyužity zůstaly šance Munstera, Dvořáka i Semeráka. Posledně jmenovaný však nakonec uspěl. Po přihrávce do brejku se v 75. minutě prosmýkl mezi dvěma obránci a upravil na 3:3. Necelých sedm stovek diváků bylo nadšeno. Dokonalému obratu chyběla už jen čtvrtá branka v síti Opavy. A mnoho nechybělo a diváci se jí mohli dočkat. Jenomže v 78. minutě Munster z malého vápna mířil nad a v samotném závěru hlavičkoval Hašler těsně vedle. Utkání dvou rozdílných poločasů tak skončilo zaslouženou remízou 3:3

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme