Fotbalové derby vyznělo pro Hradec

Ve čtvrtém kole druhé fotbalové ligy bylo na programu východočeské derby. Hradec Králové hostil Pardubice. Za výborného počasí přišla pod malšovická lízátka návštěva, kterou by mohla řada prvoligových klubů závidět - 4630 diváků.
Votroci před domácím publikem hráli prim. Už ve třetí minutě sice Pardubice z přímého kopu vylekali brankáře Podhajského, hned z protiútoku však mohl skórovat Štěpán. Svůj únik ale neproměnil. Naprázdno vyšel ve 14. minutě i pokus hradeckého Kowalczyka, který orazítkoval tyč. O deset minut později se však tento hráč už mohl radovat. Po centru z levé strany sice Karnay na míč nedosáhl, ale za ním stojící Kowalczyk už ano a hlavou skóroval - 1:0.
Více vzruchu do hry přinesl až druhý poločas. V 64. minutě se pardubičtí útočníci zastřelovali - jejich bomba skončila na tyči. O další tři minuty už ale měli důvod k radosti. Salák hlavou po rychlém brejku hlavou zužitkoval centr z levé strany - 1:1. Hradečtí však nesložili zbraně a už v 69. minutě opět vedli. Po rychlé akci se hlavou trefil opět Kowalczyk - 2:1. Utkání v tu chvíli bylo jako na houpačce. Už za další tři minuty bylo opět srovnáno. Pardubický Šimáček po rohovém kopu hlavičkou překonal váhajícího hradeckého brankáře - 2:2. Nic však nebylo definitivně rozhodnuto. Prakticky po rozehrání střílel z 30 metrů Karnay, jeho oblouček však skončil na břevně. Chvilku nato zahrávali Votroci rohový kop a tentokrát už byl Karnay úspěšný - ze vzduchu upravil na 3:2. Utkání mělo až do konce zápasu velký náboj. Hradečtí předváděli místy exhibiční výkon, Pardubice se na závěrečný tlak už nezmohly.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme