Fotbalová radost pod Lízátky - Hradec zdolal Viktorku

Vydařené fotbalové odpoledne - tak by se dal označit nedělní fotbalový zápas druhé ligy mezi Hradce Králové a Viktorií Žižkov. Za pěkného počasí se na atraktivního soupeře přišla podívat na druholigové poměry nevídaná návštěva - 3270 diváků. Ti od začátku viděli pohledný fotbal v podání obou týmů.

Votroci začali zostra a vytvořili si výraznou územní převahu. Hosté zase spoléhali na rychlé protiútoky, takže k vidění byl oboustranně zajímavý fotbal, kterému nechybělo nic kromě brankového zakončení. V černobílém dresu byli vidět zejména Černý, Pilař a Fischer. Tento trojlístek zaměstnával žižkovskou obranu asi nejvíce, ale ani jednou se nedostal do vážnější příležitosti. A protože ani brejky Viktorky neznamenaly pro Lindra v brance Hradce vážnější nebezpečí, odcházelo se do kabin o přestávce za bezgólového stavu.
Druhý poločas začali aktivněji hosté, ale Hromkovu šanci zlikvidoval Lindr. I nadále pokračovala rychlá hra "nahoru dolů", ale branky se diváci dočkali až v 71. minutě. Pilař se pěkně uvolnil přes hostujícího obránce a technickou střelou do růžku nedal brankáři Hruškovi šanci - 1:0. Viktoriáni po inkasované brance přidali na tempu a zle zatápěli hradecké obraně. Nejprve mohli potrestat hrubou chybu Lindra, který špatně rozehrál, ale míč šel metr vedle branky. Svoji chybu hradecký brankář odčinil v 86. minutě, kdy nejprve zlikvidoval ostrou střelu z 20 metrů a následně reflexivně vyrazil Strakovu dorážku z malého vápna. Votroci tak zvítězili nad Viktorií Žižkov 1:0, navíc na svém hřišti ještě neztratili ani bod a nedostali ani jednu branku. V druholigové tabulce jim tak patří zaslouženě druhé místo za dosud bezchybným Ústím nad Labem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme