Fotbalisté zakončili podzimní část remízou s Jihlavou

Důstojné rozloučení s podzimní části letošního ročníku druhé fotbalové ligy předvedli fotbalisté Hradce Králové v souboji s Jihlavou. Hosté z Vysočiny byli mírným favoritem uktání. Patří k horkým favoritům na postup, navíc zadní řady Votroků hrály ve značně improvizovaném složení.
Před prořídlými ochozy, ve kterých bylo necelých šest stovek prokřehlých diváků, začala Jihlava aktivně a od úvodního hvizdu předváděla rychlý kombinační fotbal. Obrana Hradeckých však hrála pozorně a naopak po ojedinělé příležitosti byli Votroci blízko vedení. Jihlavský Dujka zahrával v 10. minutě malou domů, čímž překvapil brankáře Rzeszota, ten míč jen vyrazil před sebe, ale hradečtí útočníci jej nadvakrát nedokázali propálit. To bylo ze strany domácích na dlouhou dobu vše. Naopak Jihlava byla hned třikrát blízko vstřelení branky. Po rohovém kopu v 16. minutě musela již překonaného Podhajského zastoupit na brankové čáře obrana, v 19. minutě se tísněný Svoboda nedokázal prosadit z brejku a o tři minuty později ten samý hráč hlavičkoval po rohu těsně vedle. Hosté v těchto okamžicích měli jasnou převahu a gól v síti Hradce byl na spadnutí. Obrana Východočechů však odolala velkému náporu a naopak v samotném závěru poločasu Votroci udeřili. Jiroušek vyvezl míč přes půl hřiště, nahrál volnému Mezlíkovi a ten z úhlu překonal Rzeszota - 1:0.
Z vedení se však Hradec neradoval dlouho. Hned po návratu z kabin předvedla Jihlava svoji útočnou sílu. Sevřela domácí pod tlak a už ve 47. minutě po rohovém kopu srovnal hlavou Lovětínský - 1:1. Hra poté upadla do průměru, kterou však oživilo střídání v dresu Hradce. Na hřiště přišli Černý a chvíli po něm i Pilař. Zejména druhý jmenovaný rozhýbal statickou hru v útoku a jihlavští najednou nevěděli, kam dřív skočit. Nejblíže k brance měl v 77. minutě Semerák, který postupoval sám na jihlavskou branku, ale v jasné příležitosti nedal. O minutu později byl za druhou žlutou vyloučen hradecký Ferčák, ale ani v oslabení Votroci nesložili zbraně. V 86. minutě po rohovém kopu mířil z otočky těsně vedle Chleboun, o chvíli později pálil po rychlém brejku Černý těsně nad. Ale ani hosté nebyli daleko od vítězství. V 90. minutě musel z brankové čáry vykopávat Poděbradský. Poslední šanci v ofenzivně laděném závěru utkání měl hradecký Mezlík, který už v nastaveném čase prošel snadno jihlavskou obranou a v jasné pozici pálil nad Rzeszotovu branku. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 1:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme