Fotbalisté se chystají na jaro, prověří je Boleslav

Generální ředitel Jukl a trenér Pilný
Generální ředitel Jukl a trenér Pilný | autor: fchk.cz / YouTube.com

Již příští týden vyběhnou po zimní přestávce na trávník Všesportovního stadionu v Malšovicích fotbalisté Hradce Králové. V prvním čtvrtfinále poháru Mol Cup přivítají na svém hřišti celek Mladé Boleslavi. Po tomto utkání pak vkročí do jarní části Fotbalové národní ligy, ve které patří mezi favority a adepty na postup do nejvyšší soutěže.

V pauze mezi podzimní a jarní části sezóny hradecký kádr doznal jen dílčích změn. Na vlastní žádost odešel do Teplic útočník David Vaněček a kariéru ukončil Jan Hable. Tým naopak posílil nigerijský útočník Peter Nworah, který uplynulé tři roky strávil ve slovenské nejvyšší soutěži. Druhou posilou je obránce Marek Krátký, který přestoupil na východ Čech z Teplic.

Zranění poznamenala přípravu

"Na konci podzimní sezony jsme si řekli, že nechceme dělat moc změn," uvedl generální ředitel FC Hradec Králové Richard Jukl. Jak dodal, posílit chtěli pravou stranu obrany, jinak byla cílem stabilizace kádru. Na začátku zimní přípravy však situace vypadala poměrně vážně, protože hned pět hráčů bylo zraněných, což není obvyklé. "Nikdy jsem to nezažil, aby hned do přípravy přišlo pět hráčů zraněných,"vylíčil počáteční komplikace Jukl. V současné chvíli už jsou naštěství všichni zdrávi a jsou zapojeni v tréninkovém procesu.

Možná i absence některých zraněných hráčů na začátku přípravy měla vliv na to, že výsledkově se některé přípravné zápasy nevyvedly. Ze sedmi střetnutí Votroci čtyřikrát vyhráli, jednou remízovali a dvakrát prohráli. Trenér Pilný byl rozladěn především ze souboje s prvoligovou Mladou Boleslaví, ze kterého Hradec odešel se sedmigólovým debaklem. "Zápas s Boleslaví jsme výsledkově nezvládli. Místo abychom to dohráli se ctí, tak jsme to zabalili," neskrýval rozladění Pilný.

Pohár proti Boleslavi již v úterý

Šanci na reparát budou hradečtí fotbalisté již v úterý 1. března. V prvním čtvrtfinále poháru Mol Cup přivítají na svém hřišti celek Mladé Boleslavi. Utkání začíná na Všesportovním stadionu v Malšovicích v 17 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme