Fotbalisté Hradce začínají ligu. Co se přes léto změnilo?

Již tento víkend ostartuje další ročník nejvyšší fotbalové Gambrinus ligy. Do soutěže se zapojí i fotbalisté Hradce Králové. Přes letní přestávku prošel klub i realizační tým velkými změnami, nemalé úpravy zasáhly i Všesportovní stadion, kde Votroci hrají své domácí zápasy.

Za nejvýznamnější změnu ve složení kádru lze označit výměnu trenérů. Dlouholetou trenérskou dvojci Václava Kotala a Michala Šmardu, kteří odešli do Jablonce, vystřídalo duo Jiří Plíšek a Pavel Medynský. Obměnou prošel i hráčský kádr. V Hradci již nepůsobí bývalá opora a kapitán Roman Fischer, který zakotvil ve slovenské Senici. Na hostování do Kazachstánu odešel i Pavel Černý a Jakub Chleboun.

Noví hráči pod "lízátka" ale také přišli. Trenér Plíšek si ze svého bosenského působení do klubu přivedl bosenské hráče Harise Harbu a Asima Zece. Zatímco s 18-letým Zecem se do základní sestavy ještě příliš nepočítá, Harba se v přípravě uvedl velmi dobře a do prvoligových bojů by měl zasáhnout. "V Hradci Králové se mi líbí, je to pěkné a klidné město. Češtinu se zatím ale ještě učím," uvedl Harba. Jak dodal trenér Plíšek, zatím s nimi ještě mluví bosensky, ale od příštího týdne už bude používat v kabině i na trénincích pouze češtinu a Harba i Zec si s tím budou muset poradit.
Dalšími posilami v sestavě FC Hradec Králové budou záložník Tomáš Strnad (přestup z FK Senice) a útočník Dušan Uškovič (přestup z Dukla Bánská Bystrica). Z hostování v FK Bohemians se pak vrátil útočník Jan Hodas. Podle ředitele klubu ale příchody nových hráčů ještě nejsou uzavřené. "Jednáme ještě o tom, že bychom přivedli jednoho hráče do ofenzivy a jednoho do defenzivy," upřesnil Jukl.

Kromě personálních změn se přes letní přestávku intenzivně pracovalo i na fotbalovém stadionu, aby vyhověl podmínkám nejvyšší soutěže. "Kompletně se vyměnil trávník včetně podloží. Museli jsme upravit sektor hostů, který jsme prostorově zvětšili. Udělali jsme dílčí úpravy i u fanoušků domácích na základě požadavků fanklubu," uvedl Jukl.

Úvodní zápas čeká královéhradecké fotbalisty již tuto neděli a nebude to vůbec snadné. Votroci zajíždějí na hřiště jednoho z favoritů celého ročníku - Plzně. Těžký los na začátek ligy pak potvrdí první domácí utkání, které sehrají už v pátek 3.8. večer proti dalšímu úspěšnému celku loňského ročníku  - Jablonci. Ten navíc povede bývalý trenér Kotal. Trenér Plíšek se přitom bude muset obejít bez dvou hráčů základního kádru. Dlouhodobě zraněný je Malínský a první dva zápasy nestihne ani opora záložních řad Filip Klapka. "Je to komplikace pro start do ligy, počítali jsme s ním do základní sestavy a tomu jsme uzpůsobili hru," uvedl Plíšek. Ten je naopak spokojen s brankářskou dvojcí Lindr - Koubek. Brankařskou jedničkou pro začátek letošní soutěže bude zkušenější z dvojce Jiří Lindr.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme