Fotbalisté Hradce porazili Duklu a postupují do 1. ligy

V Hradci Králové se bude po sedmi letech hrát opět prvoligová kopaná. Domácí fotbalisté totiž v neděli porazili Duklu Praha 1:0, v tabulce tak mohou skončit nejhůře druzí a dvě kola před koncem si tak zajistili postup do nejvyšší soutěže. Kdo Votroky doprovodí, se rozhodne mezi Ústím nad Labem a Zlínem. Výhodnější pozici mají Severočeši, kterým v pondělní dohrávce stačí porazit na domácím hřišti Čáslav.

Postupové vítězství se nerodilo snadno. Zejména první poločas mnoho fotbalové krásy nenabídnul. Hrálo se především ve středu hřiště a průniků do velkého vápna Hradce i Dukly bylo poskrovnu. Hrát se začalo až v závěru poločasu. Fischer pálil nepřesně, samostatnou akci nezakončil Černý a také Pilař se ve vápně neprosadil. Nejvíce vzruchu tak vyvolala Hochmeisterova střela z 20 metrů, která je těsně minula šibenici hostující branky.
Druhý poločas byl podstatně zajímavější. Votroci od začátku útočili a zatlačili Duklu k její šestnátce, ovšem do ní se dostávali jen sporadicky. Rozhodnout tak musela střela z dálky a na ty je v černobílém dresu odborníkem Roman Fischer. V 58. minutě se šikovně prokličkoval přes hostující obránce a z hranice velkého vápna tvrdou křížnou střelou vsítil rozhodující branku - 1:0. Dukla nesložila zbraně a snažila se stav odvrátit, ale obrana Hradce hrála bezchybně a pokud už byla překonána, zaskočil ji brankář Lindr. Zejména v samotném závěru utkání zázračně zlikvidoval gólovku střídajícímu Bergerovi. Na druhé straně mohl v 86. minutě z průniku skórovat Pilař, ale toho vychytal Rada. Utkání skončilo zaslouženě 1:0 a oslavy mohly propuknout.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme