Fotbalisté Hradce do nejvyšší soutěže opět nepostoupí

První fotbalová liga bude i v nadcházející sezóně opět bez účasti fotbalistů Hradce Králové. Votroci totiž prohráli v sobotním parném odpolední v Sokolově 2:0 a přišli tak definitivně o naději na postup.

Porážka znamenající fakt, že hráči v černobílých dresech budou hrát druhou ligu i nadálš, má trpkou příchuť navíc i proto, že o prohru se výraznou měrou zasloužili hráči, kteří ještě loni hráli v hradeckých barvách. Na první branku domácích v 15. minutě nahrával Poděbradský, ve 33. minutě skóroval Kura, kterému poslal míč Duchnič. Votroci za první poločas nepředvedli kromě úvodu žádnou vážnější akci. Ve druhém poločase měli více ze hry a posledních deset minut měli po vyloučení Javoského i početní převahu, ale z jejich útočné aktivity vyplynula pouze nastřelená tyč a nebezpečná hlavička Zbončáka v závěru. Vzhledem ke střelecké nemohoucnosti prohráli Votroci zaslouženě 2:0 a o postupu si mohou jen nechat zdát.
Naopak prvoligovou jistotu už má celek pražských Bohemians, kterému na postup stačila domácí remíza s Vítkovicemi. Velmi dobrou pozici mají hráči Opavy, kteří rozstříleli Hlučín 4:0 a s 50 body mají vše ve svých rukou. Pokud příští týden vyhrají v Jihlavě, nic jim postup nevezme. Bez šance ale není ani Příbram a Slovácko. Tyto celky na sebe narazí v posledním kole na jihu Moravy a pokud Opava nevyhraje, postoupí do nejvyšší soutěže vítěz tohoto utkání. V případě remízy má naději i Příbram, ale jen za předpokladu, že by Opava v Jihlavě remízovala. Votroci jsou zcela mimo hru, protože i kdyby vyhráli ve čtvrtek doma s Třincem, Opava prohrála a Slovácko s Příbramí remízovalo, došlo by sice k rovnosti bodů na druhém až čtvrtém místě, ale rozhodují vzájemné zápasy, které má Hradec horší jak s Opavou, tak s Příbramí. A i kdyby rozhodovalo skóre, museli by Východočeši zvítězit nad Třincem nejméně o šest branek, což je nereálné.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.6.2008 22:24
Pája (neregistrovaný)
Takže ani nebudou potřebovat zrekonstruovaný stadion a peníze se použijí na něco lepšího doufám.
1.6.2008 22:41
jpa (neregistrovaný)
Když ale ono to je přesně obráceně, DOKUD nebude zrekonstruovaný stadion, de facto nemůžeme postoupit, protože bychom první ligu museli hrát 100 km od Hradce (Ml. Boleslav, Jablonec, Strahov)...
JPA
3.6.2008 19:29
Jan Hradecký (neregistrovaný)
Víš co, Pájo? Ať seš kluk nebo holka, mluv jenom o tom, čemu rozumíš! Na NORMÁLNÍ fotbalový stadion už čekají v Hradci 3 generace fanoušků! To nemá v celý republice obdoby! Bohužel Tvého dědečka asi zajímaly známky, tak Ti o tom nemohl vyprávět...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme