Fotbalisté Hradce deklasovali Sokolov 5:0

V utkání 22. kola mezi Hradce Králové a Sokolovem byl papírovým favoritem domácí celek, ale hosté ze Sokolova na čtvrtém místě před začátkem zápasu pomýšleli na remízu. Průběh střetnutí však ukázal propastný rozdíl ve výkonech obou týmů a zejména po exhibici ve druhém poločase domácí Hradec porazil Sokolov rozdílem třídy 5:0.

Hradec měl vstup do utkání tradičně dobrý a již v 8. minutě vedl. Šmerda na hranici pokutového území stáhnul k zemi Černého a pískala se penalta. Sám Černý ji s přehledem proměnil - 1:0. Rychlá branka domácí celke mírně ukolébala, přesto však Votroci měli hru pod kontrolou. Hosté se dostávali na dostřel Šimonovy branky jen sporadicky, na druhé straně mohl zvýšit ve 24. minutě Černý, ale po sólovém úniku jeho lob přes brankaře v síti neskončil.
Druhý poločas zahájil Hradec výraznou ofenzivou. Ve 47. minutě Dvořák Pilařův centr ještě nezužitkoval, ale v 50. minutě se mohli domácí opět radovat. Pilař dostal míč do běhu za obránce, pohodlně obešel i brankaře Zachardu a s přehledem skóroval - 2:0. A to nebylo vše. O další dvě minuty později byl Pilař při dalším rychlém průniku faulován ve velkém vápně a kopala se další penalta, kterou Černý opět proměnil - 3:0. A exhibice domácích pokračovala. Po rohovém kopu tečoval v 59. minutě míč do branky Sokolova Dvořák - 4:0. Poslední hřebíček do rakve pak Sokolovu zatloukl opět Dvořák, když v 74. minutě po pěkné kombinační akci upravil na konečných 5:0.
Jasná výhra nad Sokolovem vynesla Hradec na první misto druholigové tabulky. Druhé Ústí nad Labem má stejně jako Hradec 50 bodů, ale horší skóre. Třetí a fakticky i zbývající adept na postup do nejvyšší soutěže Zlín má na třetím místě 46 bodů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme