Fontána na Ulrichově náměstí už chrlí vodu

Nově opravená fontána byla tento týden slavnostně zprovozněna na Ulrichově náměstí v Hradci Králové. Konečná suma, kterou město do rekonstrukce investovalo, se zastavila na hodnotě 10,5 milionů korun.
Několik dnů před slavnostním otevřením prošla fontána zkušebním provozem. Během tohoto týdně pak došlo také k instalaci osvětlovacích těles, která po setmění doprovází prýštící vodu působivými světelnými efekty. Technické parametry umožňují nastavit vodní kulisy na sedm různých režimů. Rytmus a formace se budou měnit v půlhodinových intervalech. Automatika vodního režimu je dále programovatelná a umožňuje nastavení trysek tak, aby chrlily vodu v rozličných vodních útvarech. Součástí rekonstrukce je také nový systém zavlažování okolní zeleně.
Fontána byla vybudována podle návrhu architekta Vladimíra Vokatého z ateliéru ATIP, a.s. Trutnov. Zhotovitelem je společnost KTS - AME, s.r.o. Hradec Králové. Město do projektu vložilo 10,5 milionů korun. Rekonstrukce probíhala od  1. července letošního roku a celé dílo prošlo kolaudací právě v den slavnostního otevření.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme