Fontána na Ulrichově náměstí prochází zkušebním provozem

Tento týden byl zahájen zkušební provoz nové fontány na Ulrichově náměstí. Zařízení vzniklo na místě původní staré prosakující fontány. Fontána prošla celkovou opravou za deset milionů korun. Nyní má nerezovou vanu a také moderní technické zázemí skryté pod povrchem náměstí.
Prostřednictvím 29 trysek bude fontána v rozličných rytmech chrlit vodu do výšky dvou metrů. Jak píše MF Dnes, od jara příštího roku bude vodní představení doprovázeno také osvětlením. Trysky na dně bazénu jsou kompletně počítačově řízeny. "Automatika vodního režimu umožní nastavení trysek tak, aby tvořily různé formace. Ty se budou dát naprogramovat," řekl deníku vedoucí odboru městských investic hradecké radnice Valentýn Avramov. Pracovnice investičního odporu radnice Soňa Pácaltová dále doplnila, že součástí rekonstrukce bude také vybudování systému zavlažování okolní zeleně.
Celková rekonstrukce fontány do finální podoby by měla hradeckou radnici přijít na dvanáct miliónů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme