Flošna otevře už v pátek, zatím vyhřívá jen dětský bazén

Koupaliště otevře už 26. dubna | Foto: SNHK
Koupaliště otevře už 26. dubna | Foto: SNHK

Koupaliště Flošna už v pátek otevře své venkovní areály pro veřejnost.

I když bude mít z počátku voda v bazénech teplotu pouze pro otužilce, vedení koupaliště Flošna slibuje vyhřátý alespoň dětský bazén.

První dubnový víkend tedy mohou odvážní Hradečané už strávit opalováním anebo osvěžením ve vodě. 

Loni se koupaliště Flošna otevíralo taktéž na konci dubna a podle ředitelky Správy nemovitostí Hradec Králové (SNHK je provozovatelem koupaliště) Jaroslavy Bernhardové byl loňský konec dubna svou návštěvností rekordní.

Podle jejích slov však nezáleží na teplotě vody, ale na tom, jestli je sluníčko a venkovní teplota kolem 20 stupňů. "Jakmile se udělá trochu hezké počasí, dovolí nám to vyhřívat venkovní bazény na 18 stupňů. Počasí nám nyní přeje a tak otevřeme i při nevyhřívaných bazénech, ale se sníženou cenou vstupného, která je 50 korun na celý den,” uvedla ředitelka Bernardová. Flošna bude mít od pátku 26. dubna otevřeno od 10 do 18 hodin. 

Novinky koupaliště Flošna

Během zimní sezóny proběhlo na koupališti Flošna několik změn. “Došlo k výměně dlažby v šatnách a na toaletách, za dlažbu s hrubším povrchem, aby se zvýšila bezpečnost návštěvníků koupaliště. Nová dlažba je nyní protiskluzová. Další z novinek jsou nové skříňky v šatnách a na tobogán jsme pořídili nové aerodynamické čluny," psala novinky na Flošně ředitelka Bernhardová. Návštěvníci se také budou moci slunit kolem bazénu na nových lehátkách.

Koupaliště Flošna je jedno z mála, které má otevřeno v některých dnech sezóny od brzkého rána do noci. "V sezóně máme otevřeno od šesti hodin ráno a máme zavedené také noční koupání, které trvá do půlnoci. Noční koupání bude probíhat samozřejmě i letos," doplnila Jaroslava Bernhardová. 

Nejčastější úraz na Flošně je vosí bodnutí

Nad celým koupalištěm drží hlídku plavčíci, ale ani jejich přítomnost nezaručuje sto procentní bezpečnost, především ne u dětí. “Ráda bych apelovala na rodiče, aby si hlídali své děti. I když máme na Flošně hodně plavčíků, tak nelze spoléhat, že všechno uhlídají,” varuje ředitelka. Počet plavčíků na koupališti Flošna se mění podle aktuálního počtu návtěvníků. “Maximum je sedm plavčíků na celé koupaliště,” upřesňuje Bernhardová. 

Flošna se za dobu svého provozu může pochlubit minimem úrazů. “Úraz se samozřejmě může stát, většinou jde o nějaké uklouznutí nebo vypadnutí při dojezdu z tobogánu, ale většinou jde o nepozornosti návštěvníka,” vypočítává nejčastější úrazy ředitelka SNHK. Nejčastěji ošetřovaným zraněním však zůstává bodnutí vosou.

Foto: SNHK Foto: SNHK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme