Flošna hlásí zatím nejhorší návštěvnost za sedm let své existence

| autor:

Zatímco v loňském roce návštěvnost hradeckého koupaliště Flošna trhala rekordy, letos tomu tak není. Může za to jak jinak než poměrně chladné počasí. Jakmile se teploty vyhoupnou do letních hodnot, koupaliště praská ve švech. Letos však bohužel tolik tropických dní zatím nebylo. Flošna si tak na svůj účet připisuje nejhorší návštěvnost ve své sedmileté historii.

Přestože letní sezona dále pokračuje, provozovatel, Správa nemovitostí Hradec Králové, už nyní předpokládá, že se k loňské rekordní návštěvnosti 115 tisíc návštěvníků ani zdaleka nepřiblíží. Na Flošnu dorazilo za vodními radovánkami od začátku sezony do konce měsíce července zatím 40 tisíc lidí.

"Celou letní sezonu provázejí velké teplotní výkyvy, horkých dnů bylo velmi málo, což se zásadně podepsalo na letošní návštěvnosti Flošny. Potřebovali bychom extrémní tepla alespoň pět až šest dní v kuse, ta ale zatím nebyla,“ uvedl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. Flošna přitom jako jedno z mála zařízení ve východočeském regionu ohřívá vodu v bazénech, která je i v chladnějších dnech výrazně teplejší než na jiných koupalištích. Ohřev vody se zřejmě promítne i do letošních nákladů tohoto zařízení. „Areálu letního koupaliště Flošna se daří dlouhodobě snižovat dotace města. Loni činila 3, 4 milionu korun, v roce 2014 to bylo 5,7 milionu  korun. Špatné počasí nelze předvídat a je pochopitelné, že ohřev bazénů se do výše nákladů promítne,“ řekla náměstkyně primátora pro majetek města a městských organizací Romana Lišková.

Nízkou návštěvnost koupaliště naopak pozitivně vyvažuje extrémní nárůst návštěvníků, kteří v areálu navštívili wellness studio. „Čísla návštěvnosti wellness studia se v letošní sezoně ve srovnání s loňskem zvedla o 50 procent. Důvodem je špatné počasí, které milovníky vody přilákalo do kryté alternativy koupaliště Flošna,“ uzavřela Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

Koupaliště Flošna bude v provozu i během pravidelné letní odstávky krytého 50m plaveckého bazénu na Eliščině nábřeží, která potrvá od 29. srpna do 11. září. Letní koupaliště ukončuje sezónu v závislosti na počasí, letos se předpokládá zhruba v polovině září.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
15.8.2016 22:34
Svoboda Petr (neregistrovaný)
Jedno koupaliště na HK to bude asi tím že se tam nikomu nechce je tam narváno tak že si člověk ani nezaplave. zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.8.2016 22:34
Svoboda Petr (neregistrovaný)
Jedno koupaliště na HK to bude asi tím že se tam nikomu nechce je tam narváno tak že si člověk ani nezaplave.
26.8.2016 08:31
Tera  (Nováček)
RE:
Souhlasím, ještě loni jsem tam chodila pravidelně, letos ani jednou a ani nehrozí. Raději jsme šli do Aquaparku, sice se to prodražilo, ale užili jsme si to celé odpoledne, lidí cca 30 a že jsme se nemohli "smažit" na slunku nám vůůůbec nevadilo (stejně opalování není moc zdravé).
Ten bazén na Flošně měl být min.dvojnásobně široký a pořád by bylo málo místa. Akce koupálko v HK odškrtnuta, kapacita pro 100tis. město se neřeší. Hlavně by stačilo, kdyby se postavilo koupálko propojené se stávajícími lázněmi a už by to bylo o něčem jiném ....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme