Firmy chtějí po magistrátu peníze za byty na Pražské

Bytový dům na Pražské ulici, který spolu s hradeckým magistrátem stavěla společnost Mera Czech, jež skončila v likvidaci, bude město stát možná další peníze. Několik subjektů, kterým Mera nezaplatila, totiž tvrdí, že za závazky stavební společnosti zodpovídá i magistrát.
Podle deníku Právo chce po radnici nejvíce peněz advokát Ervín Perthen. Ten požaduje 5,8 milionu korun za pohledávku, kterou odkoupil od společnosti Fato Invest. Dalších 1,2 milionu požaduje přímo Fato Invest a necelých 370 tisíc korun žádá společnost Peštuka z Pivína u Prostějova, jež na domy dodala elektroinstalace. Firmy tvrdí, že stavba byla ve společném vlastnictví Mery a města, a že tak mohou peníze vymáhat od kteréhokoliv ze spoluvlastníků.
Magistrát již dříve uvedl, že tyto závazky odmítá. Uhradil totiž pohledávky firem Meře, ale ta jim nezaplatila. První dva případy už projednává soud.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme